FC Binnenmaas

De FC Binnenmaas, waar FC staat voor FusieClub, is ontstaan op 1 juli 2006 uit een fusie van de voetbalverenigingenfcbinnenmaas Maasdam en Puttershoek.
De club is gehuisvest in Maasdam, aan de Sportlaan op het complex “De Lange Weide” (naast het gemeentehuis van Binnenmaas).

De club beschikt 5 speelvelden, waarvan 2 kunstgrasvelden, alsmede een pupillenveld (7 tegen 7). De 2 kunstgrasvelden en 1 “gewoon” grasveld zijn voorzien van verlichting. De vereniging beschikt over een moderne accommodatie met 18 kleedkamers, vergaderruimtes, een grote kantine en een jeugdhonk. Bovendien zit aan de accommodatie een prachtige tribune vast. De tribune is gefinancierd door de leden, die massaal obligaties hebben aangeschaft. De accommodatie is op 1 februari 2008 geopend en in gebruik genomen.

FC Binnenmaas is een club met ruim 840 leden en speelt op dit moment met 41 teams in competitieverband. Daarnaast is er nog een trainingsgroep, almede een grote groep mini-pupillen.
Het eerste elftal komt op zaterdag uit in de 3e klasse D.

Er is een gezonde ambitie om binnen een aantal jaren het hoogst mogelijke te halen, maar dan wel op een zuivere amateurbasis. Binnenmaas zal geen enkele speler halen waar een vergoeding tegenover staat. Ook binnen de jeugd zal door een actief selectiebeleid het hoogst haalbare worden nagestreefd. Bij dit selectiebeleid zal uiteraard het gemoedelijke verenigingskarakter worden bewaakt.

De clubkleuren van Binnenmaas zijn geel/groen.
De club geeft wekelijks een digitale nieuwsbrief uit, waarvoor u zich op de website kunt inschrijven. Verder zijn nieuws, programma’s, uitslagen en standen, wedstrijdverslagen, mededelingen en wetenswaardigheden op de website te vinden. Daarnaast is FC Binnenmaas ook actief op de social media kanalen Facebook en Twitter.