Divano Hoks en Cem Okay zullen de overstap maken van Smitshoek naar de kersverse 2e klasser. Beide spelers maakten al hun debuut in Smitshoek 1 maar gaan nu voor hun kansen bij FC Binnenmaas.

Cem Okay (20) begon met voetballen bij Poortugaal. Daar speelde hij tot de JO15 waar onze huidige assistent trainer Peter Boekholt toen trainer was. Daarna vertrok hij naar Smitshoek waar hij afgelopen seizoen in het 2e elftal speelde. Dit seizoen maakte hij ook zijn debuut in Smitshoek 1 tegen de Jodan Boys. De middenvelder speelt het liefst op de zes-positie maar kan ook op andere posities prima uit de voeten. FC Binnenmaas is niet helemaal onbekend in de familie want vader Tamer speelde een aantal jaar bij de veteranen op zondag.

Divano Hoks (19) begon zijn voetbal loopbaan bij Smitshoek waar hij tot zijn 10e jaar speelde. Daarna vertrok hij naar de opleiding van Spartaan’20 om op divisie niveau te kunnen spelen. Zijn laatste jaar speelde hij daar in de JO16 om vervolgens weer terug te keren naar Smitshoek om met zijn maatje Cem te kunnen spelen. De verdediger kan eigenlijk op alle posities uit de voeten maar zijn voorkeur ligt aan de rechterkant. Vorig seizoen maakte hij op 17 jarige leeftijd al zijn basisdebuut in Smitshoek 1 tegen Achilles’29 en ook dit seizoen mocht hij een paar keer zijn opwachting maken.

FC Binnenmaas is blij met de komst van deze twee talenten. Zelf zeggen ze over hun overgang het volgende: “We hebben voor FC Binnenmaas gekozen omdat alles rond de selectie goed geregeld is, jonge spelers in een 1e elftal kansen krijgen om zich te ontwikkelen en de sfeer op de club ons erg aanspreekt. Natuurlijk zullen we ons hier ook moeten bewijzen om een basisplaats af te dwingen maar daar gaan we vol voor.”

Door de komst van Cem en Divano en het doorschuiven van spelers uit onder 23 en 2e elftal ontstaat er weer een gezonde concurrentiestrijd in de 1e groep en is de selectie van trainer Sander Fakkel weer op orde en ziet men uit naar weer een seizoen in de 2e klasse.