In een eenzijdige wedstrijd heeft de kampioen zijn sportieve plicht gedaan door Lekkerkerk met een grote nederlaag de nacompetitie in te sturen. In deze wedstrijd kwamen alle spelers weer in actie en lieten zij het trouwe publiek nog maar eens zien dat ze de terechte nummer 1 van de competitie zijn.

Waar in het eerste kwartier het vizier nog niet echt op scherp stond was het na 20 minuten wel raak. Een crossbal van Jannick v.d. Laan kwam bij Sander de Heus terecht. Die bediende de diepgaande Rik Schouten. Hij hield goed het overzicht en gaf topscorer Daan Leggedoor een niet te missen kans: 1-0. De ban was hiermee gebroken en de Event Tyres formatie van Sander Fakkel ging hierdoor steeds makkelijker spelen. Want 2 minuten na het openingsdoelpunt was het weer Daan Leggedoor die de trekker overhaalde. Nu was het Stijn Remmers die Rik Schouten wegstak en weer vond hij zijn aanvalspartner op de juiste plek: 2-0. Het verzet van Lekkerkerk was hiermee echt gebroken en zij speelde de wedstrijd hierna uit om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dit kostte ze zelfs nog een paar gele kaarten die nog wel eens door kunnen werken in de nacompetitie. Precies op het half uur moest Rik Schouten zich geblesseerd laten vervangen door Junior van Esch. In minuut 38 viel de 80ste goal van deze competitie. Jannick v.d. Laan snoepte de bal af van een tegenstander en ging in een rechte lijn op het doel af. Rustig schoof hij de bal onder de doelman door en zo werd het een ruststand van 3-0.

Maar na twee minuten in deel twee kon speaker Arie ‘t Jong de doelpunten-tune alweer laten klinken. Sander de Heus ging er maar weer eens langs op rechts en vond de inlopende Kris van Efferen. Die drukte hard en laag af en de doelman van Lekkerkerk was weer kansloos: 4-0. Nu kon het wisselen van spelers beginnen. In minuut 67 vond Junior van Esch na het uitspelen van de keeper vanaf de achterlijn met een voorzet het hoofd van Kris van Efferen die zijn tweede van de middag mocht maken: 5-0. Daarna stond Junior van Esch zijn plaats nog af aan de afzwaaiende Steve van Puffelen en kreeg Steve van Charlie de Graaf de aanvoerdersband voor zijn bewezen diensten in het eerste elftal. Ook mocht hij in de spits proberen ook op het scorebord te komen. Dat lukte hem tweemaal bijna op aangeven van Daan Leggedoor, maar de keeper van Lekkerkerk kon helaas voor Steve redding brengen. Toch kwam er nog een zesde goal. Natuurlijk was het Daan Leggedoor die hier wel voor in aanmerking wilde komen om zo zijn derde van de middag te maken. Kris van Efferen bediende met een voorzet op maat de topscorer van dit seizoen die hard binnen kopte en zo de 6-0 op het mooie scorebord zette. De goed leidende scheidsrechter Coenraads hield het na, precies 90 minuten wijselijk voor gezien en kon het eindfeest van de gehele selectie en dames beginnen. In de volle kantine werden vele vrijwilligers in het zonnetje gezet door Daan Leggedoor en Charlie de Graaf namens de selectie. Doelman Thijs Botterhuis werd verkozen tot speler van het seizoen bij het 1e elftal. Hij keepte een werkelijk subliem seizoen en was hij op bijna geen fout te betrappen. De mooie speech van keeperstrainer Martin Remmers aan het adres van Thijs deed hem zelfs wat blozen.

Het 2e elftal wist zich vooraf aan de wedstrijd van het 1e in een goede wedstrijd tegen Ariston 2 (6-1 winst) zich weer knap veilig te spelen voor nog een seizoen in de  reserve eerste klasse. In het afgelopen seizoen werd John Reinsma verkozen tot speler van het seizoen. De speler die lang kampte met fysieke ongemakken lijkt weer steeds dichter tegen zijn oude vorm aan te komen en zeker gezien zijn fitheid op dit moment lijkt dat nog een fractie van tijd.

Bij het onder 23 team viel de keuze op Dylan Doek. Na een werkelijk schitterende samengestelde “quiz” van assistent trainer Tjallie Lubbelinkhof waarin elke speler aanbod kwam bleef de spits als laatste staan als winnaar. De laatste emotionele woorden waren zeker gemeend en menig ouder en speler moesten een traantje wegpinken voor wat hij heeft doorgemaakt. Grote klasse om er dan toch maar te gaan staan en het voetbal weer op te pikken.

En zo zit het seizoen 2023-2024 er weer op. Een seizoen waarin de technische commissie met trots terugkijkt op welke prestaties er zijn neergezet. De saamhorigheid waarin spelers en stafleden van eigenlijk alle elftallen met elkaar omgaan verdiend echt een pluim. De bereidheid om elkaar te helpen in wedstrijden, trainingen, het organiseren van feesten en sfeeracties. Het viel dit seizoen allemaal heel mooi samen. Want hoe bijvoorbeeld vandaag het kampioenselftal JO17-1 van trainer Bob Gomersbach met vele fakkels werd onthaald op de club na de hoofdprijs te hebben binnengehaald bij Poortugaal uit, is wat een vereniging moet zijn. Zij werden ook nog eens één voor één door speaker Arie ‘t Jong in de kantine toegesproken en kregen hun welverdiende medaille omgehangen. Daarna barstte het feest pas echt los en duurde ook deze avond nog heel lang.

Er volgen nu vanaf aanstaande donderdag nog de altijd zeer druk bezochte vier donderdagen met het gebruikelijke 7 tegen 7 toernooi. Het toernooi dat voor de 16e keer wordt gespeeld waarin we in al die jaren zonder scheidsrechters een sfeer op de club creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Het gaat hierbij niet om winnen, maar met elkaar plezier maken, respect naar elkaar en vooral de derde helft. Iedereen heel veel plezier alvast hiermee en we zien elkaar vast wel langs de velden.