Door de enige concurrent om de titel in een rechtstreeks gevecht met een 1-5 nederlaag achter te laten, kan het team van hoofdtrainer Sander Fakkel de titel in 3e klasse C bijna niet meer ontgaan. Het heeft volgende week in een thuiswedstrijd tegen de buren van Overmaas, namelijk FC IJsselmonde, aan een punt genoeg om binnen 1 seizoen weer terug te keren naar de 2e klasse.

De voorbereiding op deze topper afgelopen week eindigde donderdag met een enorme domper. Ricky Bokhoven ging met een brancard van het veld en de vooruitzichten zien er helaas niet goed uit. Wij wensen namens alle spelers, staf, bestuur en supporters hem dan ook veel sterkte toe met zijn herstel. We hopen dat hij volgend seizoen toch weer kan aansluiten en zo weer belangrijk voor het team kan zijn, zoals hij dit seizoen ook van grote waarde is geweest. De wedstrijd van vandaag begon zoals wel vaker dit seizoen weer spectaculair. Want in minuut twee stuurde, de vandaag sterk spelende Kris van Efferen, de snelle Daan Leggedoor de diepte in. De scherpe voorzet van Daan kon doelman Duran van Overmaas niet onder controle krijgen en Junior van Esch was er als de kippen bij om de droomstart voor FC Binnenmaas op het bord te zetten: 0-1. Nog geen vijf minuten later werd het nog mooier voor de Event Tyres formatie. Want weer was het Daan Leggedoor die de bal bij een medespeler in scoringspositie wist te krijgen. Want zijn bal naar inkomende Jannick v.d. Laan werd kiezelhard vanaf 18 meter op onderkant van de lat geschoten. De bal stuiterde vanachter de doellijn weer terug het veld in, maar de goed meegelopen scheidsrechter Bosschieter had zelf waargenomen dat dit een geldig doelpunt was. En wat voor één, werkelijk een juweeltje: 0-2. Met deze snelle en comfortabele voorsprong konden de gasten de bal wel aan Overmaas laten en wachten tot er nog meer kwam. Overmaas speelde zeker geen slechte wedstrijd en de zeer gevaarlijke linksbuiten Jamie Dos Santos was een plaag voor de defensie van FC Binnenmaas maar gelukkig was daar altijd weer het sterke centrumduo, Martijn Terlouw en Youri van Ruiven, wat steeds de angel uit de aanvallen haalde. Na precies 15 minuten viel de volgende kans voor FC Binnenmaas te noteren. Een corner van Jannick v.d. Laan werd maar rakelings over de kruising gekopt door Rik Schouten. Na een half uur spelen had Kris van Efferen zijn goede wedstrijd met een doelpunt kunnen bekronen. Na een goede combinatie tussen Kris, Rik en Junior kon hij alleen op het doel afgaan maar zijn inzet was te zacht om doelman Duran te verrassen. Net voor rust was er nog een vervelende overtreding van Bradley Saris op Finn v.d. Bom die hem zoveel last opleverde dat hij in de rust gewisseld moest worden (Robin Verhoeven kwam voor hem in het veld). Doordat Finn na deze aanslag niet helemaal okselfris meer was kon diezelfde Bradley Saris hem in de laatste minuut voor rust na een mooie aanname passeren en een scherpe lage voorzet afleveren. Youri van Ruiven bracht 2 meter voor de doellijn redding en schoot de bal via het hoofd van spits Roshendell Manuel over de lat. Eigenlijk het enige hectische moment voor het doel van Thijs Botterhuis.

Na de theepauze zette het thuisteam van de vertrekkende trainer David van Dam nog een keer echt aan om de aanstaande kampioen aan het wankelen te brengen. De al eerder genoemde handenbinder Jamie Dos Santos dribbelde maar weer eens de zestien in en werd licht vastgehouden door Martijn Terlouw. Scheidsrechter Bosschieter stond weer dichtbij opgesteld en vond het vergrijp te licht voor een elfmetertrap. In de daarop volgende aanval van FC Binnenmaas werd Daan Leggedoor op de punt van de zestienmeter van Overmaas pootje gelicht. De toegekende vrije trap werd hard in de hoek geschoten door Rik Schouten. Velen van de aanwezige toeschouwers en zelfs de trainer van de thuisclub hadden het idee dat doelman Duran de bal vanachter de doellijn via de paal terug het veld in drukte. Helaas kon scheidsrechter Bosschieter het niet met zekerheid constateren en liet doorspelen. Maar in minuut 68 zou Rik zijn eigen revanche nemen bij weer een toegekende vrije trap na nu op een overtreding op Jannick v.d. Laan. Van zo’n 23 meter schoot hij de bal onhoudbaar achter de aan grond genagelde doelman: 0-3. Nu was het verzet van Overmaas echt gebroken en kwamen er steeds meer kansen voor FC Binnenmaas. Eerst kopte Martijn Terlouw een corner van Jannick v.d. Laan op de lat. Daarna nog een goede kans voor Daan Leggedoor maar hij wachtte iets te lang met afdrukken. Maar niet veel later maakte ook de topscorer van FC Binnenmaas zijn bijna wekelijkse goal. Na een mooie steekbal van Rik Schouten ging de aanvalsleider er op snelheid vandoor en schudde een verdediger van zich af en bleef koel voor de doelman door de bal langs hem in de goal te plaatsen: 0-4. Hierna kon er gewisseld worden en zo kon Sidney Korver zijn opwachting maken en ook de van blessure teruggekeerde Stijn Remmers maakte weer minuten in 1. Mooi van de staf was het dat ook Steven van Puffelen en Obinna Aluwele nog minuten kregen ondanks dat ze in de ochtend al met het tweede elftal een overwinning op Victoria’04 hadden geboekt (2-4). Voor Obinna werd het helemaal een leuk debuut want Daan Leggedoor had oog voor meegesprintte Obinna toen hij er weer eens op de linkerkant vandoor was gesneld. Obinna bleef koel voor de doelman Duran, omspeelde hem en schoof de bal in het lege doel: 0-5. Mooi om te zien was dat het hele elftal de goal met “Obi” vierde. Hierna volgde nog een doelpunt van Overmaas door Jay Talhoe. Die door de defensie van FC Binnenmaas glipte en de toch wel verdiende eer redde voor de getoonde inzet: 1-5. Daarna floot scheidsrechter Bosschieter voor het einde van een spectaculaire wedstrijd die volop werd gevierd op het veld en in de kleedkamer. Trainer Sander Fakkel was zeer tevreden met het vertoonde spel en de inzet van zijn spelers. “Zeker na zo’n vervelende gebeurtenis op de training, je zag de ontlading en de emoties samenkomen in de kleedkamer. Dit was echt een hele mooie teamprestatie.”

Volgende week volgt er dus een echte kampioenswedstrijd en wel thuis op De Lange Weide. De tegenstander zal dan dus FC IJselmonde zijn wat de punten nog goed kan gebruiken om bij het spelen van nacompetitie weg te blijven. Hopelijk kunnen we drie oud FC Binnenmaas spelers hierin verwelkomen, want Delano Oehlers, Wessel Kool en Lorenzo Borsboom staan op spelers lijst van de Rotterdammers. Uiteraard hopen we op de steun van al onze leden en supporters die vandaag ook weer met grote getale aanwezig waren om het team naar de overwinning te schreeuwen. De aftrap zal zoals gebruikelijk om 14.30 uur zijn en zal onder leiding staan van scheidsrechter J. Van Egmond.