Vandaag stond er weer een Hoeksche Waardse derby op het programma en wel tegen onze gasten uit Klaaswaal. Waar het in de uitwedstrijd in een ware thriller eindigde met namelijk twee doelpunten in de laatste minuten voor FC Binnenmaas, was het deze editie eenĀ  vrij eentonige wedstrijd.

FC Binnenmaas viel aan waar het kon en SSS kon hier maar heel weinig tegenover zetten. Mede door ook de harde wind was het wel lastig om echt goed voetbal te spelen. Wel ontstonden door de wind soms hachelijke momenten voor het doel van de gasten. Al na 3 minuten kopte Sander de Heus een lange bal van doelman Thijs Botterhuis goed door en Rik Schouten ging richting het doel van Cas Abbas. Maar Rik besloot niet zelf te schieten maar de bal breed te leggen op de meegekomen Junior van Esch. Helaas zat er een SSS been tussen en was de kans verkeken. Daarna was er weer een kans voor de thuisploeg. Een voorzet van Junior van Esch werd over gekopt door Rik Schouten. Daarna weer een kans voor Junior van Esch. Doelman Cas Abbas schoot een terugspeelbal recht de lucht in. De inlopende Junior besloot om de bal te koppen maar zijn inzet was te zacht en dus een prooi voor de doelman. Maar in minuut 22 was het wel raak. Een voorzet van Jannick v.d. Laan werd bij de tweede paal door Sander de Heus hard binnen gekopt, 1-0. Direct na het openingsdoelpunt moest de goed leidende scheidsrechter Laros zich laten behandelen aan een bovenbeen blessure, maar door een noodverband van verzorger Kees v.d. Pligt kon hij gelukkig de wedstrijd wel afmaken. FC Binnenmaas ging door met druk geven op het doel van SSS. Doelman Cas Abbas had het er maar druk mee en moest een aantal maal redding brengen. Want inzetten van Junior van Esch, Jannick v.d. Laan en Sander de Heus kon hij maar met moeite keren.

Zo bleef het dus “maar” 1-0 en had SSS na de rustperiode de wind mee. Maar buiten het vooral fysiek de duels aangaan en veel te harde voorzetten kwam er eigenlijk geen gevaar voor het doel van FC Binnenmaas. FC Binnenmaas wachtte op het juiste moment om toe te slaan en die kwam er dan ook. Want in minuut 55 werd Junior van Esch neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Rik Schouten ging achter de bal staan en liet met een hard en schitterend schot de doelman kansloos 2-0. Direct na dit doelpunt werd de wedstrijd in het slot gegooid. Junior van Esch stuurde Sander de Heus de diepte in. Sander was de verdedigers weer te snel af en schoot de bal hard langs de keeper maar dezeĀ  kwam op de binnenkant van de paal. De sterk spelende Sander was slim met zijn schot meegelopen en kon zo de rebound zelf tegen de touwen schieten. 3-0 voor de thuisploeg en punten in de pocket. Trainer Sander Fakkel kon hierna zijn wissels nog genoeg speeltijd geven maar gescoord werd er niet meer. Omdat er bij SSS vandaag bijna niets lukte kabbelde de wedstrijd zo naar het einde en bleven de punten dus op De Lange Weide. Doordat achtervolger Overmaas ook zijn wedstrijd van Slikkerveer met 1-0 won blijft het gat nog steeds 3 punten. Door deze uitslagen is het doelsaldo nu wel exact gelijk met de Rotterdammers.

Volgende week is er door het paasweekend geen programma en kan de Event Tyres formatie zich gaan opladen voor de lastige uitwedstrijd bij LMO. De aftrap aan de Smeetslandseweg zal op zaterdag 6 april om 15.00 uur zijn.