Vandaag weer een topper voor FC Binnenmaas en wel op bezoek bij de nieuwe nummer 2 CKC uit Kralingseveer. Waar het in de thuiswedstrijd een 1-1 gelijkspel werd was het nu iets anders, maar wel een puntendeling.

CKC begon duidelijk beter aan de wedstrijd dan de formatie van Sander Fakkel. Door een andere tactiek kon het geen druk krijgen op de opbouw van CKC. Hierdoor kon tweemaal van achteruit of vanaf de sterk spelende Joey van Oosten een diepe bal gegeven worden op de snelle Alain Obert. Bij de eerste keer was zijn lob te laag om doelman Thijs Botterhuis te verschalken en de twee keer daarna zocht hij het doel te hoog. Daarna was het de beurt aan FC Binnenmaas. In een scherpe counter na een corner van CKC stuitte Rik Schouten op de ver uit zijn doel gekomen Perry Heijser. Maar de rebound kwam bij Stijn Remmers terecht. Die passeerde wel de doelman en nog een verdediger van CKC maar had niet meer gerekend op nog een verdediger. Als hij een tel eerder de bal naar de geheel vrijstaande Daan Leggedoor had gespeeld was de 0-1 een feit geweest. Dit had dan op dat moment wel tegen de verhoudingen in geweest want CKC was hierna nogmaals heel gevaarlijk met een afstandsschot van Joey van Oosten net naast de paal en uit de daarop volgende corner werd de bal op de lat gekopt door Auke Meijer. Maar na zo’n 20 minuten en een kleine omzetting kreeg FC Binnenmaas meer grip op de wedstrijd en volgden er ook nog kansen. De eerste was voor Rik Schouten die na een hard schot van Daan Leggedoor de rebound niet langs keeper Heijser kreeg. Ook een tweede rebound werd nog geblokt. Na een half uur spelen dribbelde Kris van Efferen de zestien binnen en lag de bal goed breed op Jannick v.d. Laan. Die stuitte weer op de prima doelman Heijser en weer kreeg FC Binnenmaas tot twee maal toe de rebound niet in de touwen. Daarna nog een hachelijk moment voor de goal van FC Binnenmaas. Finn v.d. Bom speelde terug op doelman Thijs Botterhuis maar die was al naast zijn goal gaan staan waar hij de bal verwachtte. Thijs moest met een sliding redding brengen net voor zijn eigen doellijn.

Na rust was FC Binnenmaas wel de betere van de twee maar ook CKC kreeg nog zijn kansen. Twee minuten na de theepauze werd Daan Leggedoor aangespeeld. Hij passeerde zijn tegenstander en schoot hard in. Weer wist doelman Heijser een vingertop tegen de bal aan te krijgen en ging de bal net naast. Daarna weer een halve kans voor CKC. Een listig balletje over de verdediging van FC Binnenmaas kon door Jesse Loozen net niet goed verlengd worden waardoor Thijs Botterhuis nog net met de bal tussen zijn benen kon stoppen. Na 54 minuten wurmde Daan Leggedoor zich de zestien in en lag de bal terug op Jannick v.d. Laan. Zijn inzet werd net op tijd geblokt door een verdediger. Toen was het weer CKC dat op de deur bij FC Binnenmaas klopte. Een kopbal ging rakelings over de goal, waar de gehele aanhang van CKC de treffer al telde bleek dit toch echt gezichtsbedrog te zijn. Twee minuten later toonde Joey van Oosten nog maar eens zijn klasse door van grote afstand een bal onder de lat te schieten. Weer was doelman Thijs Botterhuis de reddende engel voor FC Binnenmaas. Het eindschot was nog voor FC Binnenmaas maar een harde inzet van Ricky Bokhoven werd knap gekeerd door doelman Heijser, Junior van Esch kwam net te laat om deze inzet nog tot doelpunt te promoveren. De corner die daarop volgde leverde geen gevaar meer op en zo eindigde deze sportieve wedstrijd, die prima en foutloos werd geleid door scheidsrechter Manon Plandsoen, op een 0-0 eindstand. Hierin kon iedereen zich wel vinden en bleken vandaag de beide doelmannen de uitblinkers. Door dit resultaat is FC Binnenmaas nog wel koploper, maar is Overmaas door een 0-5 overwinning bij OSV genaderd tot 3 punten en heeft het ook een beter doelsaldo.

FC Binnenmaas krijgt volgende week weer een nieuwe uitdaging als SSS op bezoek komt. Die zullen vast iets recht willen zetten na de eerdere thuisnederlaag van 2-3 waarin de winnende goal in de slotminuut viel. Uiteraard hoopt de Event Tyres formatie op de steun van ons trouwe publiek wat vandaag ondanks de lange files weer langs de lijn stond om de ploeg aan te moedigen.