De opkomst van beide elftallen was al spectaculair te noemen, want de harde kern “De Lange Zijde” had weer flink uitgepakt met een mooie vuurwerkshow en de gebruikelijke fakkels. Maar toen de prima leidende scheidsrechter Omar Moussaoui de wedstrijd in gang had gezet en de rook net was opgetrokken kon het FC Binnenmaas publiek al juichen. Want na zo’n 18 seconden verzond Jannick v.d. Laan een lange bal richting de diepgaande Daan Leggedoor. Boy van Reede probeerde de bal in de zestien te controleren maar was het leer even kwijt. De stilliggende bal was een prooi voor Daan Leggedoor die kiezelhard de bal achter de kansloze doelman Ricardo Kieboom knalde. Een droomstart voor de ploeg van trainer Sander Fakkel tegen de tegenstander wie het tot nu toe als enige was gelukt om te winnen van FC Binnenmaas deze competitie. Met dit gegeven was er ook heel de week naar deze ontmoeting uitgekeken om sportieve revanche te nemen op de ploeg van de ervaren trainer Gijs Zwaan. Door de snelle openingsgoal ontstond er een interessante en open wedstrijd. Slikkerveer probeerde snel de schade te herstellen en was daar ook dichtbij. Want in de 3e minuut was er uit een omschakel moment een scherpe voorzet van Ronald Capelle die door Sem Meulstee werd binnengewerkt maar hij deed dit vanuit buitenspel positie. Was hij van de bal afgebleven, dan had de niet in buitenspel staande Sem Seifi ook kunnen afwerken. Kans dus verkeken. Na tien minuten was het weer de beurt aan FC Binnenmaas. Daan Leggedoor wist Rik Schouten in de zestien te bereiken maar hij punterde de bal naast waar een balletje breed op de vrijstaande Junior van Esch een betere keuze was geweest. Maar Rik zou toch zijn moment nog pakken, eerst speelde hij, na een halfuur gespeeld te hebben, goed Daan Leggedoor aan die zijn tegenstander passeerde en de bal hard maar net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Een minuut later een goede actie op de rechterkant van Daan Leggedoor die de diepgaande Rik Schouten aanspeelde. Rik nam de bal heerlijk uit de stuit vol op zijn slof en schoot de 2-0 op het scorebord. FC Binnenmaas zat met deze stand op rozen en gaf in de eerste helft geen kans meer weg want vooral de laatste lijn staat als een huis en op het middenveld wonnen Stijn Remmers en Maurice de Boer vele duels. Er was nog één kans voor FC Binnenmaas net voor rust, bij een corner viel de bal voor Martijn Terlouw, maar zijn volley ging over de goal. Zo werd het dus een 2-0 ruststand.

De tweede helft probeerde FC Binnenmaas zoveel mogelijk de wedstrijd te controleren en Slikkerveer probeerde veelal met lange ballen van achteruit gevaarlijk te worden. Eerst was er na 51 minuten een goede kopkans voor Junior van Esch na een voorzet van Jannick v.d. Laan. Maar daarna was het beurt aan Slikkerveer. Eerst was het nummer 9 Bas Mulder die plots alleen voor doelman Thijs Botterhuis verscheen, maar al heel het seizoen is Thijs in de een tegen een duels erg sterk en redde dus ook deze keer. Na precies een uur moest spits Daan Leggedoor de strijd staken. De niet geheel fitte topscorer was door zijn brandstof heen en werd gewisseld voor Sander de Heus. Twee minuten na deze wissel was er een mooie actie van Sem Meulstee in de zestien van FC Binnenmaas. Maar weer was daar Thijs Botterhuis die redding bracht. Aan de andere kant passeerde Stijn Remmers 3 verdedigers van Slikkerveer maar zijn schot ging helaas voorlangs. Deze actie had zeker meer verdient. Daarna de nodige wissels aan FC Binnenmaas zijde. Ricky Bokhoven, Kris van Efferen en Robin Verhoeven kwamen Junior van Esch, Jannick v.d. Laan en Rik Schouten aflossen. Toen nog een grote kans voor Slikkerveer. Maar ook Sem Seifi (in buitenspel positie?) kwam niet langs het uitgestoken been van Thijs Botterhuis. Er waren hierna nog twee kansjes voor FC Binnenmaas maar een volley van Maurice de Boer na een corner en een kopbal van Kris van Efferen in de handen van doelman Kieboom waren de laatste wapenfeiten maar leverde geen doelpunten op. Zo won FC Binnenmaas van een concurrent maar de komende weken staan er nog meer toppers voor FC Binnenmaas op de rol. Eerst gaat het volgende week naar nummer 2 in competitie CKC wat met 3-3 gelijk speelde tegen LMO wat vorige week ook al van Slikkerveer won (1-2).

Daarna volgt de derby thuis tegen SSS wat Strijen met 3-1 versloeg en daarna moet FC Binnenmaas op bezoek bij het lastige LMO. Tussendoor speelt het nog voor de Bet City cup uit tegen Spijkenisse. Volop mooie uitdagingen dus voor de Event Tyres formatie. Tot ziens langs de lijn.