Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Meeuwenplaat op het programma. Op verzoek van Meeuwenplaat werd de uitwedstrijd van dinsdagavond verplaatst naar de zaterdag op De Lange Weide, omdat Meeuwenplaat dan wel een compleet elftal ter beschikking had. Bij FC Binnenmaas wel de nodige afwezigen (9) i.v.m. blessures en vakanties maar hierdoor vandaag weer een debutant in de gelederen.

FC Binnenmaas begon de eerste helft zeer gretig en energiek met verzorgd voetbal van achteruit. Helaas was de eindpass rond de zestien meter steeds niet zuiver genoeg of te gehaast waardoor vele mogelijkheden op doelrijpe kansen verloren gingen. Want in minuut 7 had Ricky Bokhoven de bal op de voet van Junior van Esch moeten leggen maar helaas (misschien door het wat hobbelige veld) kwam de bal precies tussen keeper en Junior in hobbelde dus voorlangs de goal naast. Er ging veel over de rechterkant waar de meeste ruimte leek te liggen en kwam FC Binnenmaas steeds goed door maar zoals gezegd geen goed vervolg. Na 12 minuten kreeg FC Binnenmaas een corner te nemen nadat de linkerkant namens Jannick v.d. Laan en Charlie de Graaf zich ook steeds meer met de aanval gingen bemoeien. De corner getrapt door Jannick v.d. Laan werd door de jonge keeper gehinderd door de eigen doellat losgelaten en de bal viel voor de voeten van Stijn Remmers die makkelijk de verdiende voorsprong op het scorebord kon zetten, 1-0. Stijn bekroonde hiermee zijn goede spel in de eerste helft. Helaas voor hem moest hij in de rust gewisseld worden met wat lichte klachten. FC Binnenmaas probeerde na de verkregen voorsprong het verschil groter te maken maar de scherpte bij vooral afstandschoten ontbrak een beetje. Verdedigend had FC Binnenmaas het goed voor elkaar tegen de twee ervaren aanvallers Ot en Rombouts. Een keer kon Rombouts zijn klasse tonen maar doelman Thijs Botterhuis was op zijn hoede en tikte de schuiver naast. Na 38 minuten was er op links een mooie combinatie tussen Jannick v.d. Laan en Junior van Esch. De laatste bracht de bal bij Rik Schouten die slim door tikte op de geheel vrijstaande Ricky Bokhoven. Die schoot de bal simpel binnen 2-0. Daarna nog een goede voorzet van Jannick v.d. Laan die door Rik Schouten op de lat werd gekopt.

Na de rust kwamen Steve van Puffelen en Sander de Heus in het veld voor Robin Verhoeven en Stijn Remmers. FC Binnenmaas ging door met aanvallen en na tien minuten gaf de vandaag sterk spelende Ricky Bokhoven de bal scherp voor. Een verdediger probeerde de bal weg te werken met Sander de Heus in zijn rug maar schoot de bal hard in zijn eigen goal, 3-0. 8 minuten later probeerde Charlie de Graaf het van afstand en de keeper kon de bal niet klemmen. Junior van Esch was meegelopen en schoot de bal in de korte hoek binnen, 4-0. Daarna in minuut 66, nadat inmiddels Jeppe Lubbelinkhof zijn debuut in FC Binnenmaas 1 mocht maken, gaf Youri van Ruiven een afgemeten voorzet op het hoofd van Junior van Esch die knap raak kopte 5-0. Daarna geloofde FC Binnenmaas het wel en ging het slordig spelen en ook vaak voor eigen succes. Hier kon Meeuwenplaat zowaar van profiteren want twee keer in een omschakelingsmoment binnen twee minuten scoorde het tweemaal, 5-2 na 73 minuten. Toen vier minuten voor tijd de soeverein spelende Martijn Terlouw in de opbouw net wat uitgleed en hierna in een reactie de aanvaller van Meeuwenplaat even vastgreep vond scheidsrechter Geysendorpher het nodig om hem voor dit toch wel lichte vergrijp een rode kaart te geven. Dit was eigenlijk niet nodig in dit sportieve duel waarin juist de beide trainers een gele kregen voor aanmerkingen op de leiding. Hierdoor kreeg Meeuwenplaat nog even de geest en scoorde het nog een keer nadat de spits de bal met het hoofd panklaar lag aan een lopende man die Thijs voor een derde keer passeerde, 5-3. De laatste kans was toch nog voor FC Binnenmaas. Maar de teveel naar een goal op zoek zijnde Rik Schouten kreeg ook deze bal niet langs de keeper van Meeuwenplaat. Rik speelde de gehele wedstrijd met heel veel energie en zeker de eerste helft goed tussen de linies. Als hij dat blijft doen komen de goals vanzelf weer. Wie weet aanstaande zaterdag wel tegen SVS thuis waarin hij in de uitwedstrijd nog 4x het net wist te vinden. Dat was wel tegen een ander SVS van de laatste weken want zij stijgen per week een plaats en staan inmiddels op de veilige plaats 8.

Eerst zal FC Binnenmaas aanstaande dinsdag nog een oefenwedstrijd spelen tegen 3e klasser Rhoon. Zij staan momenteel op plek 4 in de sterke 3e klasse D. De wedstrijd start om 20.15 uur.