Wiens beslissende penalty in de WK finale van 1994 bezorgde Brazilië de WK titel? Wat was de uitslag van de monsterscore van FC Binnenmaas VR1 eerder dit seizoen? Van welke landen is Dick Advocaat allemaal bondscoach geweest? En, wat is de bijnaam van Newcastle United?

Dit is slechts een greep uit de vragen die gisterenavond, vrijdag 2 februari, in de kantine van FC Binnenmaas klonken tijdens de allereerste FC Binnenmaas Voetbalquiz. 22 koppels kwamen samen om hun voetbalkennis te testen. De vragen waren zowel nationaal als internationaal en ook werd de kennis van de Hoeksche Waardse clubs én onze eigen club getest.

Na vijf rondes van ieder tien vragen, werd de finale ronde gespeeld. De vijf beste koppels speelden nog eens tien vragen. Dit leverde de eerste winnaars van de FC Binnenmaas Voetbalquiz op; Tim Vos en Tim de Klepper mogen zich het komende jaar de voetbal professoren van FC Binnenmaas noemen.

De winnaars mochten hun prijs uitkiezen en gingen naar huis met twee waardebonnen van Mystery Box. Runners-up waren Dennis Kooyman en Melvin van der Stel, zij wonnen vier kaartjes voor een thuiswedstrijd van NAC Breda. Paul de Zeeuw en Martijn van Haren werden derde en ontvingen de boeken; Johan Cruijff, de legende & Remarkable football grounds.

Het was een meer dan geslaagde avond, die voor herhaling vatbaar is. We bedanken de organisatoren van deze quiz (Edwin, Michael en Leon), de juryleden die na elke ronde de scores bijhielden, Renate en Aad voor het sponsoren van een Schaaltje Frans & natuurlijk alle deelnemers voor hun enthousiasme!