De eerste officiƫle wedstrijd na de winterstop heeft FC Binnenmaas slechts 1 punt opgeleverd, waar een 3 punter de eerste periode had kunnen opleveren.

FC Binnenmaas begon nog wel zo goed aan de wedstrijd tegen het piepjonge elftal van assistent trainer Miguel Vliet. want hoofdtrainer v.d. Kruisweg was afwezig. Na 4 minuten kwam de bal vanuit een corner bij Maurice de Boer terecht die Sidney Korver aanspeelde. Die dribbelde richting achterlijn en bediende de inlopende Ricky Bokhoven op maat. De harde schuiver ging door de benen van doelman Cartalino in de goal, 1-0 voor de thuisclub en het publiek ging er eens goed voor zitten. Maar FC Binnenmaas schakelde niet door en bleef in een te laag tempo spelen en vooral ook erg onzuiver. Volgens vele spelers lag dit aan het veld maar daar hadden de vele spelers van Charlois dan minder last van. Zij gingen namelijk na de openingsgoal steeds brutaler en beter spelen en kregen hierdoor dan ook 3 geweldige kansen. De eerste was in de 10e minuut. Na balverlies op het middenveld stoomde Aurillio Olf richting de goal van FC Binnenmaas. Gelukkig haalde vandaag doelman Thijs Botterhuis wel een dikke voldoende en redde met de voet. Dit had de waarschuwing voor FC Binnenmaas moeten zijn dat het meer energie in de wedstrijd zou moeten stoppen en vooral ook diepte in het spel. Nu bleef het te vaak eindeloos rondspelen en daar had Charlois geen moeite mee om dit te kunnen verdedigen. Wel kreeg Rik Schouten nog een vrije kopkans na een voorzet van Daan Leggedoor maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Daar bleef het namens de thuisclub wel bij. Zoals gezegd kwam Charlois wel nog twee keer in een 1 op 1 met doelman Thijs Botterhuis. In minuut 23 speelde de op links spelende Robin Verhoeven te zacht terug op zijn doelman. Nummer 10 Illias El Bouchibti pakte dit cadeautje gretig uit en bracht zo de gelijkmaker op het bord. Maar daarmee was de koek nog niet op voor Charlois. Weer braken de aanvallers door op links en brachten de bal voor de goal bij de geheel vrijstaande El Bouchibti. Gelukkig voor FC Binnenmaas behoedde Thijs Botterhuis met zijn redding voor een achterstand in de rust.

Wie zou denken dat het na rust wel beter zou gaan kwam bedrogen uit. Het spel van de thuisploeg bleef onder de maat. En Charlois bleef geloven in een beter resultaat. In minuut 55 mocht het een vrij trap nemen.De voor gegeven bal kon bij de tweede paal door de geheel vrijstaande El Bouchibti aangenomen worden en in de verre hoek gekruld worden. 1-2 voor de bezoekers wat gezien de kansen verhouding dus niet onverdiend was. Vanaf dat moment leek FC Binnenmaas zich toen pas te beseffen dat het toch echt meer moest brengen om nog tot een resultaat te komen. Er volgden wissels om het tij te doen keren. Met Junior van Esch erbij als extra spits voor laatste man Martijn Terlouw ging het meer opportunistischer spelen en dwong daar wel meer kansen en halve kansen mee af. Bij de gasten was de pijp na zo’n 70 minuten echt leeg gezien de vele krampgevallen. De eerste grote kans die kwam was voor Daan Leggedoor. Op aangeven van Sander de Heus stuitte hij op de keeper. Uit de daarop volgende corner schoot Maurice de Boer te slap in en werd dit een makkelijke prooi voor de doelman. Maurice zijn volgende schot vloog kiezelhard naast de verkeerde kant van de paal. In minuut 74 kwam de grootste kans op de gelijkmaker. Jannick vd Laan ging vanaf de middenlijn alleen op de doelman af maar in plaats van de bal breed te spelen op de meegelopen Junior van Esch schoot hij slap tegen de keeper. Ook de rebound wist hij niet bij een medespeler te krijgen. FC Binnenmaas bleef toch geloven in een resultaat en dat kwam er gelukkig nog ook. Een lange bal van achteruit werd met het hoofd door Daan Leggedoor klaar gelegd voor Sander de Heus. Die vond met een geplaatst schot de lange hoek en zo dus de gelijkmaker voor FC Binnenmaas, 2-2. En het had nog mooier kunnen worden als Rik Schouten de laatste kans van de wedstrijd had benut. Weer was het Daan Leggedoor die de assist gaf. Helaas schoot Rik de bal naast de verkeerde kant van de paal en bleef het dus bij een 2-2 eindstand want vlak hierna floot de prima leidende Orlando Fonseca voor het eindsignaal. En zo werd dus niet de allereerste prijs van het seizoen binnengesleept en was dit een beetje een kleine smet op de feestavond hierna.

Maar op 10 februari krijgt FC Binnenmaas opnieuw een kans hiervoor. Want dan wordt de vorige week afgelaste wedstrijd tegen Lekkerkerk ingehaald. Bij een gelijkspel lijkt de prijs dan binnen te zijn op doelsaldo maar zover moet FC Binnenmaas het niet laten komen gezien de grote uitslagen van deze ronde. Het zal dan echt uit een ander vaatje moeten tappen en de gehele wedstrijd geconcentreerd en met een hoge intensiteit moeten spelen om tot een goed resultaat te komen. Volgende week is FC Binnenmaas vrij van competitie verplichtingen.