In de eerste van drie komende wedstrijden tegen een medekoploper heeft FC Binnenmaas zaterdagmiddag gelijk gespeeld tegen Zwarte Pijl. Op een moeilijk bespeelbaar veld waar nog in allerijl de lijnen gekalkt moesten worden van scheidsrechter Laros omdat deze niet zichtbaar waren kon er met een kwartier vertraging afgetrapt worden.

FC Binnenmaas begon goed en energiek aan de wedstrijd en dat leverde wat kleine kansjes op voor Rik Schouten en Jannick v.d. Laan. Zwarte Pijl probeerde juist met lange ballen naar voren op de snelle en behendige voorwaartsen gevaarlijk te worden. Zo ontstond er een waar voetbal gevecht die, zowel sportief en met respect, zich vooral op middenveld afspeelde. Na ruim een half uur kwam de eerste grote kans voor FC Binnenmaas. Daan Leggedoor was de verdediging van Zwarte Pijl te snel af maar zijn harde schot werd knap gestopt met de voet door de doelman. De rebound werd daarna te gehaast en te hard over de goal gewerkt door de aangesloten Rik Schouten. Toch kwam er een wijziging in de stand net voor rust. Na balverlies op het FC Binnenmaas middenveld schakelde Zwarte Pijl snel om. Ismail Celen speelde de handige buitenspeler Shabani Rajabu aan. Deze stond duidelijk stil op dat moment en in buitenspel positie. De vlag van assistent scheidsrechter Martin Remmers ging terecht de lucht in maar scheidsrechter Laros dacht daar anders over en liet doorspelen. Zo kon de rechtsbuiten alleen op doelman Thijs Botterhuis af en knalde de 1-0 ruststand op het bord. De scheidsrechter ging nog wel verhaal halen bij assistent scheidsrechter Martin Remmers, maar volgens hem had hij het toch echt anders gezien. Vreemd dat bij elk vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van Zwarte Pijl wel steeds zijn vreemde waarnemingen (2x buitenspel en achterbal?) door hem werden overgenomen. Zo kon de supporters schare van FC Binnenmaas dus met een achterstand aan de overheerlijke Surinaamse broodjes in de rust.

Na rust kwam Ricky Bokhoven in het veld voor de ongelukkig spelende Sidney Korver. En weer was Ricky Bokhoven belangrijk voor het team van Sander Fakkel. Want in minuut 58 stuurde Finn v.d. Bom met een werkelijk schitterende steekbal Ricky Bokhoven de diepte in. Die had een prachtige voorzet in huis die over de keeper van Zwarte Pijl heen ging richting tweede paal. Daar stond de weer zeer hard werkende Daan Leggedoor op de juiste plaats en kopte de bal knap binnen, 1-1. FC Binnenmaas voelde dat er nog meer in zat en voerde de druk nog wat verder op. Jannick v.d. Laan werd nu knap weggestoken door Ricky Bokhoven en leek alleen op de doelman van Zwarte Pijl af te gaan. Hij kruiste voorlangs zijn tegenstander die hem alleen nog maar net buiten de zestien kon vasthouden en dus neerleggen.
Maar scheidsrechter Laros besliste, tot afgrijzen van iedereen die op de hand van FC Binnenmaas was, dat Jannick een overtreding had gemaakt? Je zag zelfs de opluchting bij de verdediger van Zwarte Pijl dat hij hier heel goed mee weg kwam. Door het slechte winterweer leek de duisternis al heel snel in te vallen. Waar de scheidsrechter in de rust al had gevraagd om de veldverlichting aan te zetten lag hij nu het spel stil omdat het echt te donker werd. Maar zo snel ging dit niet en werd er toch weer verder gespeeld toen de lucht weer wat opklaarde. Zowel Zwarte Pijl als FC Binnenmaas speelde zeker nog voor de winst en de wedstrijd ging in hoog tempo van doel naar doel op en neer. In zo’n counter ging FC Binnenmaas met 4 tegen 2 op de laatste verdedigers van Zwarte Pijl af maar de hakbal die de ingevallen Sander de Heus gaf op de eveneens ingevallen Stijn Remmers was net te hard en ging dus deze kans verloren. Maar zoals gezegd ging Zwarte Pijl ook zeker nog voor de winst. Zij kregen een aantal corners waarvan er eentje gevaarlijk werd over gekopt door Claudio Barros. Maar de grootste kans was voor de nummer 7 van Zwarte Pijl. Na verkeerd timen van de verdedigers van FC Binnenmaas viel na een voorzet de bal voor zijn voeten. Maar door te lang treuzelen kon de verdediging van FC Binnenmaas zich herstellen en ging de inzet naast de goal. Zo bleef deze boeiende wedstrijd in een onbesliste 1-1 die gezien de gehele wedstrijd wel verdiend was.

Volgende week staat de volgende topper op het programma want na twee zware uitwedstrijden staat er nu weer een thuiswedstrijd tegen het sterke Overmaas op het programma. Zij wonnen vandaag afgetekend met 4-1 van LMO. Daarna volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen medekoploper FC IJsselmonde dat vandaag ook met 1-1 gelijkspeelde tegen het eveneens sterke SSS. Zo is de 3e klasse C van dit seizoen dus een zeer spannende competitie waar meerdere kapers op de kust liggen voor de felbegeerde titel en nacompetitie plaatsen. Tot volgende week dus aan De Lange Weide waar zoals gebruikelijk om 14.30 uur zal worden afgetrapt.