Vandaag stond de wedstrijd tegen Pelikaan uit op het programma. Een tegenstander waar de 023 geen beste herinneringen aan bewaard, vorig seizoen en dit seizoen. Er werd afgereisd met een uitgedunde selectie waar er diverse spelers geblesseerd waren: Guylian Bangert, Finn van Stein, Rick v.d. Heijden en Ziv Gullit. De lichtgeblesseerde Sander Sterrenburg en Dylan Doek konden gelukkig wel spelen waardoor we net geen half elftal misten, maar dit had natuurlijk slecht kunnen aflopen met ook nog de wetenschap dat Joey de Graaf maar 1 helft mocht meedoen en dan zijn opwachting moest maken op de bank bij 1. We zien echter dat de basis momenteel goed staat en dat er met spelers gewisseld kan worden doordat het systeem er langzaam in geslepen is. Met Rick van Aalst vandaag weer als degelijke CV word er minimaal wat weggegeven. Tel daarbij op dat de backs al weken lang niks weg geven en eigenlijk steeds de aanvallers zover terug drukken dat ze achter onze backs aanlopen i.p.v. andersom wederom was vandaag weer als rustpunt onze Dirk Boonstoppel in het doel die met het meevoetballen zoveel rust en overtal creëert dat we wederom rustig en verzorgd konden opbouwen. Het middenveld bestond vandaag uit Joey de Graaf, Tao Buizerd en marathon loper Sebastiaan Stapper, die het spel als een harmonica van verdediging naar aanval leidt en zorgt dat het steeds compact blijft. De voorhoede, die vandaag bestond uit Alon Schipper, Dylan Doek en Rayden Winklaar, had eigenlijk al na 1 minuut een penalty verdiend toen Dylan werd neergelegd maar de goed leidende scheidsrechter vond de 1e minuut iets te vroeg om hem op de stip te leggen. Dit was echter alleen maar uitstel van executie daar de kansen zich opstapelde voor FC Binnenmaas en waar Dylan Doek in de 10e minuut de 0-1 maakte. Na wederom weer wat kansen gekregen te hebben maar net gemist was het in de 35e minuut raak door Sander Sterrenburg. Hierna was het verzet gebroken en na weer 2x Dylan Doek werd de rust stand op 0-4 gezet en was de wedstrijd wel gelopen.

We konden toen voor de 2e helft Luka Sint Niklaas en Sebastiaan de Graaf (eerstejaars JO19) inbrengen die zonder enige spanning er tussen liep of hij er al jaren speelde en dit bewijst toch wel weer het nut van de 023 dat dit het juiste opstapje is vanuit de jeugd waar de jongens zich al vast kunnen voorbereiden met bijna dezelfde faciliteiten als het 1e en zo de aansluiting kunnen gaan maken. Na de 0-5 en 0-6 van Sebastiaan vond eigenlijk iedereen het wel genoeg en daalde het niveau die eindigde in 1-7 met de laatste goal van Samu John Fatwi die eigenlijk altijd wel scoort.

Na de wedstrijd haastte iedereen zich naar Strijen om daar het 1e kijken en te laten zien dat er een prima groep staat die club gebonden is.

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Ids Derksen – Sander Sterrenburg (64e min. in Samu John Fatwi)  – Rick van Aalst – Jeppe Lublinkhof – Joey de Graaf (45e min. in Sebastiaan de Graaf) – Tao Buizer – Sebastiaan Stapper – Rayden Winklaar – Dylan Doek – Alon Schipper (45e min. in Luka Sint Niklaas)