Na vorige week tegen de nummer 2 RVVH 023 3 punten weg te kapen met goed spel, maar waar we achterwege lieten om meer te scoren stond vandaag de wedstrijd tegen de nummer 1 Unitas ’30 op het programma. Unitas wat boven de rest uitsteekt en de beste ploeg in de afdeling is en met een team speelt dat veel wisselt van positie en makkelijk scoort en niet veel tegendoelpunten krijgt. Al met al dus een waarschijnlijk lastige middag waar gewonnen moest worden om boven in mee te blijven doen. Na een wedstrijdbespreking waar we steeds beter gaan snappen dat als iedereen zich aan het systeem houd we genoeg wapens hebben om altijd een wedstrijd te kunnen beslissen en we het iedereen heel lastig kunnen maken.

In de 16e minuut nam Binnenmaas de leiding 1-0 door Rayden die met zijn inzet en instelling vandaag de man van de wedstrijd was en steeds de ploeg op een dood moment weer erover heen hielp door veel ballen te veroveren en dan gelijk weer de aanval op te zetten. Na 26 minuten scoorde Unitas de gelijkmaker 1-1, waar Binnenmaas al een paar kansen had laten liggen om al op een ruime voorsprong te komen. Verder werd er eigenlijk niks weg gegeven maar als echt een beestje lastig werd stond daar Joey de Graaf als slot op de deur en zich ook steeds meer ging bemoeien met de opbouw waardoor de opbouw van achteruit in een snel tempo ging. Verder was Dirk Boonstoppel ouderwets op dreef en bijna niet te passeren ook de voortzettingen vandaag waren ouderwets en in deze vorm van onschatbare waarde. Om dan de rest van de achterhoede niet te kort te doen hadden Ids en Jeppe ook volledige controle op de 2 buiten spelers van Unitas die buiten categorie zijn en bij menig 1e elftal niet zouden misstaan. Waar ze behalve niks tot weinig weg gaven ze zelfs er overheen gingen en ja als het zo loopt en ook het middenveld degelijk en creatief speelt dan is het eigenlijk gewoon genieten, waar vorig jaar al de basis is gelegd door de oude staf met Rob van Esch en Brayen Wolf wordt hij nu geaccentueerd door de geheel nieuwe staf van Peter Heiszwolf met zijn trouwe assistent. Er dan ook nog eens van uitgaan dat het merendeel gewoon 1e jaars is zit het eigenlijk wel goed en is het af en toe wisselend maar als dan ineens alles goed valt kan het ook heel hard gaan.

Dit was duidelijk in de 2e helft waar FC Binnenmaas een bijna perfecte helft speelde en nu eens een keer wel de kansen afmaakte die we altijd krijgen maar wel eens vergeten af te maken waardoor we het ons zelf onnodig lastig maken en we wellicht eigenlijk een paar punten meer hadden moeten hebben. Onder aanvoering van aanvoerder Dylan Doek begonnen we de de 2e helft gelijk fel en kwamen we in de 50e minuut op 2-1 (Dylan) en 56e minuut 3-1 wederom Dylan en was het verzet en het geloof bij Unitas gelijk wel gebroken. We gingen steeds makkelijker spelen met ook een uitblinkende Tao, Rick en Sebastiaan op het middenveld dat zo divers is en iedereen zijn eigen kwaliteit heeft en elkaar zo aanvult het eigenlijk niet te verdedigen was voor Unitas. De in de rust ingevallen Guylian voor de goed spelende Alon maakte de 4-1 en de 6-1 en lijkt zijn oude niveau te gaan benaderen en ook eindelijk geheel blessurevrij te zijn. Tussendoor werd eigenlijk het mooiste doelpunt gemaakt van de middag uit een vrije trap door Rick v.d. Heiden van een meter of 25 waar een mooie zwabber aan zat. In de 75e minuut deed Unitas wat terug 6-2 maar ook hierdoor liet FC Binnenmaas zich niet van de wijs brengen en bepaalde de ingevallen Ziv Gullit voor de eindstand van 7-2. Het mooie is dat er vandaag een heel goede pot werd gespeeld en de doelpunten makkelijk vielen en dat dan blijkt dat je dan veel makkelijker gaat spelen en minder kracht kost maar dit zal ook een paar wedstrijden moeten worden doorgetrokken en niet bij uitzonderingen laten.

Opstelling
Dirk Boonstoppel – Ids Derksen – Joey de Graaf – Rick van Aalst – Jeppe Lubbelinkhof – Rick v.d. Heiden (77e min Luka Sint Niklaas) – Tao Buizer – Sebastiaan Stapper – Rayden Winklaar – Dylan Doek (68e min Ziv Gullit) – Alon Schipper (45e min Guylian Bangert)