Zaterdag 30 september 2023, op naar Oud-Beijerland voor de uitwedstrijd tegen SHO.  We vertrekken vandaag zonder de hoofdtrainer en onze vaste grensrechter. Overigens heeft de O23-1 normaal gesproken de navolgende vaste staf;  een hoofdtrainer, assistent-trainer, grensrechter, elftalleider en een verzorgster. Een nog paar vaste criticasters langs de lijn maar dat terzijde. Kleine opmerking van de schrijver; in mijn tijd als voetballer had je alleen een shag rokende trainert die al deze rollen wist te combineren. Tijden veranderen! Vandaag dus alle druk op de elftalleider, de verzorgster en de assistent-trainer.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan zoeken en aftasten. Hoe zet de tegenstander druk en hoe bouwen ze op. Maar langzaam maar zeker lukte het de jongens om steeds meer op de helft van SHO te voetballen. We wisten ook een aantal  kansen te creëren maar kregen de bal helaas niet in het netje. De thuisploeg kwam  overigens ook een paar keer gevaarlijk bij onze goal. Aan het einde van de 1e helft werd er in de 16 meter van SHO een overtreding gemaakt op onze spits; penalty 0-1. Altijd een lekker moment zo vlak voor de thee! 

Na de rust konden wij de ingezette lijn voortzetten. Al na een paar minuten kwamen wij heel gevaarlijk voor de goal van SHO. Wederom een prima redding van de keeper, chapeau! Vrij snel in de 2e helft konden wij de 0-2 scoren.  Waar wij opzoek waren naar de 0-3 wist SHO juist de 1-2 te scoren. Hierdoor maakten wij het onszelf nog onnodig moeilijk. De scheidsrechter heeft uiteindelijk met een stand van 1-2 afgefloten. Wat ons betreft een terechte overwinning!