Zaterdag 23 september 2023, 09.00 uur, de mannen van 023-1 verzamelen op het complex van de FCB. Onmenselijk vroeg maar dat terzijde. Met 7 punten uit 3 wedstrijden beleeft onze ploeg een prima start in de competitie van de 3e divisie F. Vandaag de belangrijkeĀ  thuiswedstrijd tegen RVVH! RVVH; de angstgegner van onze hoofdtrainer. De afgelopen jaren is het ons simpelweg niet gelukt om te winnen van de Ridderkerkers. 10.30 uur de aftrap……

De 1e helft was in alle eerlijkheid voor RVVH. Wij konden geen grip krijgen op de ploeg uit Ridderkerk. De ruimtes tussen onze linies waren te groot waardoor er vooral te veel ruimte was op het middenveld. De trainer van RVVH had de mannen goede instructies meegegeven en het lukte ons niet om de wedstrijd onder controle te krijgen. Qua kansen was het overigens redelijk in balans maar onze jongens moesten veel “vuile” meters maken om de ruimtes dicht te lopen. Na 45 minuten was de stand 0-0.

Met 2 wissels en een tactische aanpassing hoopten wij meer grip te krijgen op het spel van RVVH. Al snel in de 2e helft bleek dat de wissels meer energie brachten en door iets compacter te spelen kregen wij daadwerkelijk meer grip op de wedstrijd. So fare so good! Wij creĆ«erden een aantal kansen maar door een goed uitgespeelde goal kwamen wij helaas 0-1 achter. Vol goede moed ging de ploeg op jacht naar de 1-1. Een 100% kans van onze spits en vrije trap van onze cv op de lat……een goaltje hing in de lucht. Dat er niet te tornen valt met de voetbalwetten bleek; wij hadden de betere kansen maar door een individuele fout kregen we de deksel op ons neus, 0-2.
De jongens bleven hard werken en gaven de moed niet op, het zat er gewoon niet in vandaag. De uiteindelijk eindstand van 0-3 voelt niet helemaal terecht. Aan de andere kant kunnen niet anders doen dan de mannen RVVH feliciteren met deze verdiende overwinning.

0-3 verliezen is niet leuk en het geeft stof tot nadenken. Dinsdag gaan de mannen weer lekker aan de bak en spelen we een oefenwedstrijd tegen Sparta 023 amateurs en gaat de focus op de uitwedstrijd tegen SHO.