Er stond vandaag een wedstrijd tegen een oude bekende op het programma die in het verleden al meerdere keren gespeeld is en altijd gelijk opgaande potjes waren die beide kanten op konden vallen, hier was vandaag geen sprake van.

De wedstrijd begon op een zonnig en schitterend complex van Poortugaal  waarbij de FC Binnenmaas al na 1 minuut op een 0-1 voorsprong kwam door een assist van Sebastiaan Stapper op Rayden die niet twijfelde maar gelijk de trekker overhaalde, hierbij ook gelijk de 2 nieuwelingen genoemd waar we nog veel plezier van gaan krijgen omdat ze beide iets onvoorspelbaars in het spel hebben en zeker een goede aanvulling zijn. Het spel bleef onder controle van Binnenmaas maar door het even niet scherp zijn centraal achterin kon de spits van Poortugaal toch de 1-1 afdrukken wat wel een beetje tegen de verhouding was. Hierna deed Binnenmaas er een schepje op en werd het tempo iets hoger en kon Poortugaal het niet helemaal meer volgen en regen de kansen zich op waarbij we ons vergaten te belonen, 27e minuut voorzet Rayden na knap doorgaan die hem dit maal aan Sebastiaan speelde maar die jammerlijk uit een kansrijke positie net naast schoot. 28e minuut kwam er een vrij kopbal van Rick van Aalst die net voor het doel langs kopte. 30e minuut stoomde Ids op vanaf recht en zijn voorzet was zo scherp dat er 2 man voor het doel net niet scherp genoeg waren. 32e minuut weer was het Rick van Aalst die meeging en kopte hen bij Junior die op zijn beurt weer naar Rayden speelde en die naar Sebastiaan paste die jammerlijk net over het doel schoot. Poortugaal wist eigenlijk niet waar het zoeken moest en Binnenmaas vergat zicht te belonen voor het goede spel tot de 36 minuut de keeper van Poortugaal de bal zo in de voeten van Sidney speelde en Sidney niet twijfelde om hem vanaf 25 met in een leeg doel te schieten. FC Binnenmaas bleef gewoon lekker ballen en de bal rond laten gaan bij hoge temperatuur en Poortugaal bleef er maar achteraan lopen wat ook duidelijk te zien was dat de krachten op raakte bij Poortugaal. 42e minuut kwam er een corner van Tao, Sander sterrenburg kopte naar Junior en de topscoorder van de voorbereiding had hiermee ook zijn doelpunt te pakken en die schoot de terechte 1-3 binnen.

In de rust ging Sebastiaan eruit en kwam de getergde Dylan Doek binnen het veld.  We begonnen de 2e helft weer waar we geëindigd waren met goed fris spel met veel wisselingen en conditioneel sterk. In de 48e minuut was het wederom Rayden die weg was aan de rechter kant en knap naar Ziv speelde en die 1-4 op het bord zette. Nu ging er meer gewisseld worden. In de 55e minuut kwamen Alon en Finn erin voor tevens de kapstokken en afleiders voorin Junior en Ziv die beide een heel goede pot hadden gespeeld en zich in dienst van het elftal hadden opgesteld. We blieven met de verse wissels gewoon doorgaan met druk zetten en goed spel, wat leidde in de 75e minuut door een schitterende 1-5 Tao draaide zich prima vrij en stak hem naar Ali dit met dit kansje wel raad wist en hem koelbloedig af maakte. Er was nog 1 wissel over en die kwam voor de moegestreden Ids Derksen voor Jeppe Lublinkhof. Het toetje kwam nog in de 80e minuut uit een corner van Ali die Finn lekker binnenschoot en de einduitslag bepaalde op 1-6.

Nu zijn we van mening dat dit een een goede overwinning was maar er zit nog zoveel rek in en dan ook nog eens de brede selectie waaruit we kunnen putten zouden we ons wel heel erg tekort doen door niet elke week 100% te geven en te kijken hoever we kunnen komen. Inzet zal er sowieso moeten zijn want de concurrentie onderling bij de 023 is moordend en die weten de staf bij de 023 wel scherp te houden. Volgende wedstrijd uit tegen Roosendaal waaruit weer moet blijken of dit een incident was of dat we het goede spel vast kunnen houden.

Opstelling
Dirk Boonstoppel – Rik v.d. Heiden- Rick van Aalst – Sander Sterrenburg – Ids Derksen – Sidney Korver – Tao Buizer – Sebastiaan Stapper – Ziv Gullit – Junior van Esch – Rayden Winklaar.

Wissels
Rust In Dylan Doek uit Sebastiaan Stapper 
55e min In Alon Schipper en Finn van Stein uit Junior van Esch en Ziv Gullit
76e min In Jeppe Lublinkhof uit Ids Derksen