Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd pas op het programma, omdat FC Binnenmaas ingedeeld zit in een poule van maar drie teams. Vorige week speelden DVV’09 met 3-3 gelijk tegen de tegenstander van vandaag, OVV uit Oostvoorne. Omdat het gehele clubhuis wordt vernieuwd werden we ontvangen in mobiele units waar zowel de kleedkamers als kantine en bestuurskamer in gevestigd waren. Maar op zich een prima oplossing voordat het nieuwe mooie clubhuis in gebruik genomen kan worden. Gelukkig speelt OVV zijn wedstrijden nog steeds op een prima grasmat wat toch wel iets scheelde in de hete temperatuur van vandaag.

Scheidsrechter Durgunsu floot om 14.30 uur de wedstrijd in gang. FC Binnenmaas probeerde er combinerend doorheen te komen maar steeds stranden de aanvallen vaak al ruim voor de zestien van de thuisploeg. OVV probeerde FC Binnenmaas pijn te doen door de ruimte achter de laatste lijn te zoeken. Dat lukte zowaar ook een aantal maal in de eerste helft. Waar een gevaarlijke kopbal nog net over de kruising scheerde was het later wel raak. De verdediging van FC Binnenmaas kon niet goed voor opruiming zorgen waar het stevig en resoluut verdedigen beter had geweest. Daar wisten de verdedigers van OVV in de eerste wel het goede voorbeeld van te geven. Hierdoor stranden de aanvallers van trainer Sander Fakkel vaak op de grond en vragend om een vrije trap.

Na balverlies op het middenveld van FC Binnenmaas brak een aanvaller door defensie van FC Binnenmaas en rondde in de korte hoek af, 1-0. Dit had een hele goede waarschuwing moeten zijn maar na weer een lange bal achter de verdediging van FC Binnenmaas kon de bal voor gegeven worden en makkelijk ingeschoten worden, 2-0. FC Binnenmaas kon hier maar weinig tegenover stellen. Want de afstandsschoten van zowel Daan Leggedoor als Rik Schouten misten doel of waren een prooi voor de keeper van OVV. Hierdoor werd er dus met een 2-0 achterstand gerust.

Een driedubbele wissel in de rust bracht veel meer schwung en dreiging in het spel van FC Binnenmaas. Jannick v.d. Laan had het aardig op zijn heupen en hierdoor moest OVV steeds verder terug. Ook het inbrengen van Di Angelo Silva en het doorschuiven van Maurice de Boer naar het middenveld gaf meer controle en druk naar voren. Conditioneel leek FC Binnenmaas ook een stukje verder dan OVV wat het hoge tempo van de eerste helft niet kon volhouden. De vandaag goed spelende Rik Schouten was al een keer gevaarlijk met een harde pegel van rand zestien maar had later meer geluk toen een bekeken schot in de hoek verdween, 2-1. FC Binnenmaas gooide er nog een schepje bovenop en had verdedigend ook de boel beter onder controle. Daan Leggedoor werd ook steeds dreigender en ook Sander de Heus leek ook steeds beter los te komen. Waar Leggedoor eerst nog met een kopbal de keeper op zijn weg vond was het later wel raak. Sander de Heus bracht een voorzet weer slim met een kopbal terug voor de goal en Daan Leggedoor rondde hierdoor bij de tweede paal met het hoofd af, 2-2.
Volgens de vaste reporter van Voetbal Rotterdam, Jan Schoonen, was OVV nu rijp voor de sloop. Hij had de woorden nog niet gezegd of de derde lag ook in het netje. Uitblinker Rik Schouten maakte het nog wel spannend door de voorzet van Finn v.d. Bom niet direct af te drukken maar te wachten wat de keeper ging doen. De inzet ging tergend langzaam onder de keeper door in de hoek, 2-3.
Daarna controleerde FC Binnenmaas de wedstrijd en met wat meer secuur spel had er nog meer in gezeten tegen het moe gestreden OVV. Dat probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen maar werd zelden meer gevaarlijk.

Volgende week heeft FC Binnenmaas aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de volgende ronde in het beker toernooi. Maar zoals bekend gaat trainer Sander Fakkel altijd voor de winst. Komt dus allen om onze jongens weer zo als gebruikelijk aan te moedigen. Aftrap tegen DVV’09 zal 14.30 uur zijn.

Aanstaande dinsdag speelt het 1e elftal eerst nog een uitwedstrijd tegen 2e klasser DBGC dat zaterdagmiddag met 0-0 gelijk speelde tegen het naar de 1e klasse gepromoveerde NSVV.

Weer een mooie uitdaging als voorbereiding naar de competitie die voor FC Binnenmaas ook een week later start omdat het de eerste zaterdag van de competitie vrij is geloot. Dit omdat de competitie maar uit 13 elftallen bestaat. Daardoor oefent het op 23 september thuis tegen 2e klasser Hillergersberg. Aftrap 14.30 uur.