Zaterdag 17 juni was het dan eindelijk zover. De Hoeksche Waard bokaal finales 2023, georganiseerd door OSV. FC Binnenmaas wist zich voor maar liefst 10 A-finales te kwalificeren. Een geweldige prestatie van onze jeugd teams.

We starten al vroeg in de ochtend met JO8-1. Zij namen het op tegen de leeftijdsgenoten van SHO. Onze JO8 liet zich van zijn beste kant zien en speelde een mooie wedstrijd welke terecht met 7-2 in ons voordeel werd beslist. De 1e van de dag was dus binnen.

Vlak na JO8-1 komt JO9-1 in actie en ook zij speelde wederom tegen SHO. Onze JO9-1 begon wat onwennig en kwam soms niet helemaal in hun spel. Na een pep talk van de trainer ging het lopen van onze kant en werd het een verdiende overwinning, uitslag 5-2.

Na JO9-1 was het de beurt aan JO10-1. Onze JO10-1 had het lastig en kwam niet toe aan het positie spel wat ze normaal spelen, daarnaast bezorgde de goede spits van SHO ons handen vol werk. Na wat omzettingen wisten wij de overhand te nemen en zo de winst veilig te stellen, uitslag 8-5.

Inmiddels stonden JO11-1 en JO12-1 ook al op het veld. JO11-1 speelde tegen NSVV. Waar wij het spel constant domineerde bleven doelpunten uit. 2e snelle uitbraken van NSVV leidde tot de overwinning van de leeftijdsgenoten uit Numansdorp, uitslag 0-2. Onze MO17-1 speelde haar finale tegen de sterke meiden van SHO MO17-1. Daarin trokken de meiden uit Oud-Beijerland uiteindelijk terecht aan het langste eind. Uitslag: 1-4. JO12-1 trof de leeftijdsgenoten van wederom SHO. In een gelijkopgaande wedstrijd wist onze JO12-1 de score te openen. Maar zoals al vaker wordt gezegd als je zelf niet scoort dan krijg je ze tegen en zo ook in deze wedstrijd. SHO wint met 1-2.

Onze JO13–1 stond voor een zware opgaven in de finale troffen zij de JO13-1 van SHO. Ook in de competitie troffen ze elkaar al regelmatig en moesten wij ons de meerdere erkennen in deze goede ploeg. SHO won terecht met 2-6. Onze MO11-1 heeft een prachtig seizoen gespeeld, waarin o.a. het Nederlands kampioenschap werd binnengehaald. De finale van de Hoeksche Waard bokaal is uiteindelijk niet gespeeld, waardoor we zonder enige franje benoemend zijn tot winnaar van de Ad Konijnendijk bokaal. Dit laat echter niet onverlet dat we met elkaar terugkijken op een prachtig en historisch mooi seizoen.

JO15-1 speelde ook tegen een bekende tegenstander uit de competitie, SHO JO15-1. Een spannende wedstrijd werd er gespeeld die uiteindelijk in 3-3 eindigde. Dit betekende dat er penalty’s moesten worden genomen, in deze reeks trokken wij aan het langste eind, dit betekende winst voor onze JO15-1.

Aan het einde van de dag stond het spektakelstuk op het programma. Onze JO19-1 speelde de finale tegen wederom SHO JO19-1. Aan de sfeer gebracht door onze DLZ (De Lange Zijde) kan het niet hebben gelegen. In een matige wedstrijd van beide kanten trok SHO aan het langste eind en moesten wij onze meerdere erkennen in SHO JO19-1, uitslag 2-3.

Als club zijn we trots op de resultaten en al onze teams. Wederom een prestatie van formaat en geeft ook wederom weer dat we de goede weg in blijven gaan met onze jeugdopleiding.

Via deze weg wil wij OSV bedanken voor de goede organisatie. Op naar volgend jaar.