Het seizoen 2022-2023 is echt ten einde, met helaas een degradatie van het 1e elftal, maar een knappe handhaving van het 2e elftal in de reserve 1e klasse na de promotie van vorig seizoen. Ook het onder 23 team heeft enorme stappen gezet en zij zijn gepromoveerd naar de 3e divisie. Dat betekent voor volgend seizoen dus weer mooie uitdagingen binnen onze nog steeds groeiende en bloeiende fusieclub FC Binnenmaas. Waar de elftallen er wat anders uit gaan zien zullen er ook nieuwe, oude en bekende gezichten bij de technische staf te zien zijn.

Bij het eerste elftal zal Sander Fakkel de hoofdtrainer zijn. De 43 jarige leerkracht in het basisonderwijs heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd als trainer al een enorme schat aan ervaring opgedaan. In het bezit van UEFA C behaalt op het CIOS in Goes en UEFA B & A via de KNVB is hij in 1995 bij de jeugd van Spijkenisse O13 en O15 begonnen. Daarna trainde hij nog jeugdelftallen bij Rhoon O13 en O15,  weer Spijkenisse O19, Feyenoord O19 en Sparta BVO O17. Toen was het inmiddels 2011 en kwam SHO op zijn pad waar hij het langst jeugdtrainer (O13, O15 en O19), assistent en hoofdtrainer 1e elftal (6 jaar) en het laatste jaar hoofdjeugdopleidingen was. Maar het op veld staan met een groep is toch meer zijn ding en solliciteerde dus bij FC Binnenmaas. “Als trainer en HJO heb ik FC Binnenmaas altijd extra in de gaten gehouden. De afgelopen jaren heeft FC Binnenmaas, mijn inziens, een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het niveau, mogelijkheden en de ambities spreken mij aan en graag wil ik helpen om met het eerste elftal een volgende stap te zetten, welke passen bij de vooruitgang qua resultaten/ontwikkeling in de jeugdopleiding/club.” Wij wensen hem daarin natuurlijk heel veel plezier en succes.

Sander Fakkel

Sander wilde graag dat er minimaal 1 assistent van binnen de club bij de staf bleef en dat is Danny Mayers. Het” kind” van de club wilde zeker met Sander samenwerken want een klik was er meteen.

Danny Maijers

Doordat de andere assistent Bob Gomersbach onze JO17-1 gaat trainen was dit niet meer te combineren met deze functie. Hierdoor moest de TC samen met Sander en Danny verder kijken en vonden in Peter Boekholt een nieuwe assistent. Peter is in het bezit van de diploma’s UEFA B & C. Peter is begonnen als trainer bij sv Poortugaal en staat bekend om de goede ontwikkeling van spelers en het presteren op niveau. Hij komt over van SHO waar hij het 2e elftal heeft getraind dat uitkomt op het hoogste niveau namelijk in de reserve hoofdklasse. Vorig seizoen werd hij met dat team kampioen in de 1ste klasse en dit seizoen deden zij het nogmaals dunnetjes over maar dan in de Hoofdklasse. Een hele knappe prestatie. Door een organisatie wijziging moest hij toch plaats maken en zocht dus een nieuwe uitdaging. Peter gaat bij FC Binnenmaas deze mooie uitdaging aan om als assistent trainer weer verder door te groeien en om zichzelf weer verder te ontwikkelen. “Samen met Sander en Danny hoop ik weer mooie stappen te maken met FC Binnenmaas 1.” Ook Peter heten we natuurlijk van harte welkom en wensen hem ook veel plezier en succes.

Peter Boekholt

Na het stoppen van assistent scheidsrechter Cees Goud en keeperstrainer Dylan Staneke moesten we voor die functies ook op zoek naar vervangers. Dat is er gek genoeg 1 geworden. Martin Remmers die al als invaller assistent scheidsrechter afgelopen seizoen had opgetreden gaat hiermee door maar gaat ook onze selectie keepers trainen. De ervaren oud 1e elftal keeper was eerder al assistent trainer bij het 1e elftal en hoofdtrainer bij de JO19-1 en het 2e elftal. Toch miste hij weer het selectie voetbal gevoel. “Het vlaggen is me goed bevallen en toen er gevraagd werd om ook de keepers weer onder handen te nemen heb ik eigenlijk niet lang getwijfeld” Zo blijft er toch weer een clubman voor onze selectie behouden waar we ook enorm blij mee zijn.

Martin Remmers

Verzorger blijft ook volgend seizoen weer good old Kees v.d. Pligt. De ervaren oud 1e elftal doelman van Maasdam heeft zijn draai weer helemaal gevonden op de club. “De samenwerking met de andere leden van de medische staf loopt goed en zo hopen we ook komend seizoen iedereen weer fit en gezond te houden.”

Kees v.d. Pligt

Elftalleider blijft ook komend seizoen Leo van Gammeren. Daar zijn de spelers, staf en wij als TC maar al te blij mee. Leo vervuld zijn taken zeer serieus en legt de spelers soms wel eens teveel in de watten. Daar zul je de spelers niet snel over horen. “Ik doe gewoon lekker mijn ding en probeer de staf en spelers zoveel mogelijk te ontzorgen, daar is iedereen bij gebaat”. Leo ga zo door!!

Leo van Gammeren

Bij het 2e elftal verandert er bijna niets in de technische staf. Hoofdtrainer zal nog steeds Jorian den Otter zijn en zal weer geassisteerd worden door Xander Peek. Elftalleider blijft Patrick Weteling en verzorgster Annemarie de Snaaijer. Zij zullen proberen de spelers weer verder te ontwikkelen en hopen weer op zo’n prestatie als vorig seizoen. Met een bijna geheel nieuw team is er naar een systeem gewerkt waarin ze steeds moeilijker te verslaan bleken. Zoals je kunt lezen zijn we nog wel op zoek naar een “vaste” assistent scheidsrechter. Davy Rijsdijk kan door zijn eigen voetballen niet altijd vlaggen maar is net als Cor Eldick wel bereid waar hij kan in te vallen. Dus heb je interesse meld je aan bij de staf of TC.

Jorian den Otter
Xander Peek
Patrick Weteling
Annemarie de Snaaijer

Het onder 23 team zal wel een bijna hele nieuwe staf krijgen. De ambitieuze Peter Heiszwolf komt over van de JO19-1. Zijn vaste assistent en maatje Tjallie Lubbelinkhof en assistent scheidsrechter John Barendrecht volgen hem. Wel zijn ze blij dat elftalleider Michel Preesman voor het team behouden blijft. De doelstelling voor deze staf is het verder ontwikkelen van onze talenten en deze in de komende seizoenen af te leveren bij het 1e elftal. Voor dit elftal zijn we nog wel op zoek naar een (leerling) verzorger(ster) zodat Annemarie zich niet altijd in tweeën hoeft te splitsen om beide teams bij te staan. Wat ze overigens met alle liefde voor onze spelers doet.

Peter Heiszwolf
Tjallie Lubbelinkhof
John Barendrecht
Michel Preesman

Zo staat de selectie komend seizoen weer goed in de steigers waarin wij als TC het volste vertrouwen in hebben. Langs deze weg bedanken wij onze voor nu stoppende stafleden bij de selectie, Rob van Esch, Bob Gomersbach, Dylan Staneke , Cees Goud, Bryan Wolff, Marius Heinerman, Jordi v.d. Keur en Davy Rijsdijk voor hun inzet bij de club en hopen waar nodig altijd nog een beroep op hen te kunnen doen.

Wij wensen iedereen voor nu een welverdiende vakantie en zien iedereen graag volgend seizoen terug langs de lijn bij onze elftallen.

De Technische commissie