Het goede vandaag aan de eerste helft van FC Binnenmaas tegen Hillegersberg was het strak schijnende zonnetje en de lekkere temperatuur. Er gebeurde niet veel op het veld behalve enorm veel balverlies van beide partijen. Hillegersberg kreeg de eerste kans na 8 minuten en dat was een kopbal van een van de spitsen die gepakt werd door Thijs Botterhuis. FC Binnenmaas kon het eerste half uur niet een kans creëren. In de 32e minuut een mogelijkheid voor Luc Rozendaal die een vrije trap van een meter of 25 over de goal van de keeper krulde. En vanuit het niets was daar ineens Charlie de Graaf. Vorige week niet zijn beste wedstrijd maar vandaag ineens de held. Na een combinatie over links haalde hij de achterlijn in de 16 meter, hij zocht Daan Leggedoor maar opeens was daar een betere optie namelijk Delano Oelers bij de 2e paal. De voorzet werd half weggewerkt door een verdediger maar viel precies weer in Charlie zijn voeten, die schoot vanaf een meter of 5 de bal in de touwen. 1-0 en een enorme ontlading bij de spelers en op de bank. Daarna een schot van Hillegersberg vanaf een meter of 5 die goed gepakt werd door Thijs Botterhuis en een kopbal van Daan op de kruising na een perfecte voorzet van Stijn Remmers. Hierna konden we gaan rusten.

De tweede helft was qua veldspel niet echt heel veel beter. FC Binnenmaas voetbalde iets beter dan in de eerste helft en bij Hillegersberg liep de kracht eruit en moesten diverse spelers met blessures het veld verlaten. FC Binnenmaas kwam in ieder geval gretiger uit de kleedkamer dan Hillegersberg. Dat resulteerde in de eerste minuut in een schot van Jannick van der Laan die over ging. Het werd nog even spannend vlak daarna toen een verdediger van Hillegersberg de bal verkeerd terug speelde op de keeper en dat eindigde naast de goal in een sprintduel tussen Daan en de keeper. Was Daan 100% fit geweest dan had hij deze op zeker gewonnen maar een dikke teen opgelopen tijdens de training hinderde hem teveel. In de 56e minuut een perfecte diepe bal van Delano op Daan en zijn schot eindigde op de paal. In de 67e minuut kwam verrassend genoeg de verdediger Steve van Puffelen tot een schot maar die werd gepakt door de keeper van Hillegersberg. In de daarop volgende aanval over rechts ging Delano ervandoor en zijn keiharde schot was te machtig voor de keeper 2-0. De verdediging gaf bijna niets weg de tweede helft. De alsmaar beter wordende Leroy Verweij bijgenaamd “De Tank” speelde een foutloze wedstrijd in het centrum van de verdediging en het zou zo fijn zijn om deze winnaar aan het eind van het seizoen niet alsnog te zien vertrekken. In de 89e minuut stuurde de ingevallen Junior van Esch, Delano nog weg met een bal met de perfect snelheid en Delano scoorde met een droge knal zijn 2e goal van de dag. Ook de weer met zelfvertrouwen spelende Delano Oehlers blijft voor FC Binnenmaas een belangrijke pion.

Vlak daarna floot de strak leidende scheidsrechter Obradovic voor het einde van de wedstrijd en konden we genieten van de 3-0 overwinning op het zonovergoten terras van onze mooie club. Daar werd door de spelers van 1 het kampioen geworden onder 23 team onder leiding van Bryan Wolff, Marius Heinerman en Michel Preesman opgewacht met fakkels wat een mooi welkom voor hun was. Door hun 1-5 overwinning bij Drechtstreek promoveren zij naar de 3e divisie. Klasse mannen.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta dat na het verlies van Spirit de terechte kampioen is geworden in 2F.

A.Noniem