De laatste wedstrijd stond vandaag op het programma tegen Drechtstreek 023 waar we eigenlijk maar 1 opdracht hadden en dat was winnen om onszelf na een mooi jaar te belonen en promotie naar de 3e divisie veilig te stellen. Er werd afgereisd met een voltallige selectie van 17 man waarbij eigenlijk plek 12 t/m 17 vandaag hadden verdiend om in de basis te staan wat aangeeft dat er een brede selectie aanwezig is om op verder te borduren volgend jaar. Ook in acht nemend dat er al diverse spelers zijn doorgeschoven naar het 1e dit jaar. Dit betekent dat de club de juiste beslissing heeft genomen en dat er een gedeelte van de toekomst zonnig uit gaat zien. Dit elftal heeft nog zoveel potentie en was zo jong. 8 spelers uit de 019 waarvoor dank staf 019. Dat er ook volgend jaar gelijk omhoog gekeken kan worden, ten slotte zijn de 2 promovendus van het eerste gedeelte beide 2e in de derde divisie en waren wij zeker niet de mindere dan Pelikaan en RVVH dus van aan mindere competitie kan ook niet gesproken worden. 

Duidelijk in ieder geval zaterdag was dat de jongens van Binnenmaas velen malen sterker waren dan Drechtstreek en dat er eigenlijk geen zorgen gemaakt hoefde te worden en dat het afwachten was wanneer de eerste goal zou vallen ook met in het achterhoofd dat RBC – Oranje Wit 0-0 hadden gespeeld waardoor een gelijkspel al voldoende was. Ook was duidelijk was dat er weer begonnen werd in een veel te laag tempo tegen in inzakkende tegenstander waardoor het lastig voetballen was, dit moet echt beter maar wellicht heeft het ook met de tegenstander te maken die inzakt en er niet echt een wedstrijd van probeert te maken, diverse ploegen hebben afgelopen jaar al zo tegen ons gespeeld en steeds blijkt dat we het hier lastig mee hebben. Maar zoals al zoveel keer dit seizoen scoren doen we altijd en nu viel ook weer de 0-1 uit weliswaar een penalty in de rebound door de aanvoerder Stefan Hoed. Stefan die het elftal na het wegvallen van 1e aanvoerder Joey perfect heeft aangevoerd en een natuurlijke leider was zowel binnen als buiten de lijnen complimenten hiervoor na de 0-1 volgde al snel de 0-2 door een eigen doelpunt van Drechtstreek net voor rust was het de gemakzuchtigheid en geheel onnodig weggegeven vrije trap waar de aansluitingstreffer door viel en gingen we met 1-2 de rust in.

Na elkaar even flink de waarheid gezegd te hebben en de nodige aanwijzingen van de staf tapte we na de rust uit een ander vaatje, de tegenstander zat er doorheen en de verse wissels maakte het kracht verschil nog groter en konden we makkelijk uit lopen naar 1-5 door goals van Ziv, Alon en de altijd scorende Samu. Hierbij moet nog worden aangetekend dat Alon Schipper zijn eerste minuten weer maakte in de 023 en dit heel scherp deed waarbij hij zich beloonde met een doelpunt en de laatste 5 minuten viel oud aanvoerder Joey de Graaf nog in die ook terug keerde van een blessure.

Het zou een te lang stuk zijn om iedereen te benoemen maar denk dat we ook de jongens niet moeten vergeten die het eerste gedeelte van de competitie bij de 023 zaten en die waren doorgeschoven naar 2 om daar te assisteren, ook het trainingskamp was natuurlijk geweldig en niet te vergeten de medewerking van de 019 en bestuur. Al gaan we heel het seizoen terug beschouwen zijn er zoveel hoogtepunten en is het heel erg terecht dat de jongens zichzelf en de staf Marius, Brayen, Annemarie, Jordi en Rob hebben beloond en kan iedereen terug kijken op een schitterend seizoen.

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Finn v.d. Bom – Sidney Korver – Rick v.d. Heiden – Ziv Gullit – Guylian Bangert – Alon Schipper – Sander Sterrenburg – Rick van Aalst – Stefan Hoed – Joshua Ender – Samu Fatwi – Dylan Doek – Jeppe Lublinkhof – Ids Derksen – Finn van Stein – Joey de Graaf

0-1 Stefan Hoed
0-2 Eigen doelpunt
1-2
Rust
1-3  Ziv Gullit
1-4 Alon Schipper
1-5 Samu Fatwi