Vandaag de lastige wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerst helft was FC. Binnenmaas als makke schapen die naar de slachtbank geleid werden en in de tweede helft leeuwen die vochten voor ieder meter en maar liefst 10, ja echt 10 kansen creƫerden. Laten we met de eerste helft beginnen.

Nieuwerkerk begon beter aan de wedstrijd dan FC Binnenmaas. Dit resulteerde in de 5e minuut met een kans voor Nieuwerkerk met een redding van Thijs Botterhuis op een schot van een meter of 13 vanaf de rechterkant. In de 15e minuut haalde de rechtsbuiten van Nieuwerkerk de achterlijn en de verdediging van Binnenmaas bleef naar achteren lopen en na een slim overstapje van een aanvaller werd de bal koelbloedig vanaf een meter of 15 ingeschoten. In de 20e minuut de eerste kans voor Binnenmaas. Een voorzet van Jannick van der Laan werd vanaf en meter of zes over gekopt door Daan Leggedoor. In de 22 minuut zorgde Thijs zelf voor paniek in zijn verdediging door niet te komen bij een bal op 3 meter afstand van de goal. Gelukkig werd het schot van dichtbij geblokt. Nog niet bekomen van de schrik kwam hij een minuut later uit op een meter of 25 aan de rechterkant en raakte daarbij de linksbuiten van Nieuwerkerk en kreeg terecht een gele kaart. Uit de daarop volgende vrije trap was Charlie de Graaf zijn vent helemaal kwijt en die kopte bij de tweede paal uit een lastige hoek de 2-0 binnen. In de 28e minuut kreeg Charlie de kans om zijn fout te herstellen maar helaas ging zijn schot een metertje naast. In de 33e minuut een vrije trap van aanvoerder Luc Rozendaal maar die eindigde op de lat.

Na de donderspeech van Rob in de rust een heel ander elftal. Mayles Glenn bleef achter en werd vervangen door Kris van Efferen. In de 46e minuut ging Daan ervandoor aan de rechterkant en iedereen verwachte dat hij de bal terug zou leggen maar hij schoot strak in de korte hoek de bal binnen. Daarna ging FC Binnenmaas pas echt voetballen. In de 52e minuut ging Daan 1 op 1 op de keeper maar die reageerde knap op het harde schot. In de 55e een schot van Stijn maar die ging een goede meter over. In de 57e minuut 2 mogelijkheden voor Nieuwerkerk maar die werden gepakt door Thijs. In de 64e minuut een schot van Kris die over ging en in de 66e minuut hetzelfde bij een schot van Daan. In de 67e minuut een hilarisch moment. Daan werd weggestoken in het midden en kon op het moment van de pass zijn tegenstander een kus op zijn voorhoofd geven voordat hij vertrok. Maar de puntenpakker aan de zijlijn stak zijn vlag omhoog en de scheidsrechter liet zich weer foppen. Zelfs de supporters van Nieuwerkerk konden op de tribune hun lach niet inhouden. Opvallend was wel dat de scheidsrechter bij de volgende steekbal de grensrechter, weer terecht, wel liet staan. In de 70e minuut een krachtige kopbal van Daan die van de lijn werd gehaald door een verdediger. En in de 72e minuut een perfecte actie van Stijn Remmers die zijn mannetje passeerde en vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal neerlegde en Daan zijn 2e goal kon binnen koppen. Nieuwerkerk was rijp voor de sloop en in de 74e minuut kon Stijn zijn goede wedstrijd bekronen met een doelpunt maar hij schoot naast. En ja, dan gebeurd er in de 80e minuut weer een situatie waarin we onszelf weer tekort doen. Ik dacht dat het Charlie was die de bal inspeelde op een meter of 25 in het centrum. Deze werd onderschept en met 2 passes stond de spits voor Thijs en fortuinlijk eindigde de bal in de goal. 3-2. Maar FC Binnenmaas gaf niet op in de 81e minuut nog een goed schot van Stijn van een meter of 14 maar die ging over de goal. Daarna wisselde Rob nog Junior van Esch voor Daan en Obina Aluwele voor Stijn. De laatste kans in de 90e minuut van deze wedstrijd was voor Jianno Reis Borges die vanaf een meter of 11 zijn schot geblokt zag door een verdediger. Nieuwerkerk was blij met de punten en FC Binnenmaas stond naast de complimenten van de staf van Nieuwerkerk uiteindelijk weer met lege handen.

A.Noniem.