Het was lastig voor Rob van Esch en zijn staf om na de verloren wedstrijd tegen Strijen een goede opstelling te maken. 5 blessures en een afmelding vanwege een bruiloft bracht Rob ertoe om een beroep te doen op een aantal jonkies uit de eigen jeugdopleiding.

De wedstrijd onder leiding van de heer Noordhoek begon afwachtend van beide kanten en in de eerste 10 minuten gebeurde er niet zoveel. De wedstrijd brak eigenlijk open in de 13e minuut. Daan Leggedoor, die prima in de diepte werd aangespeeld door Stijn Remmers kwam 1 op 1 met de beste man van het veld vandaag de keeper van Alexandria 66 die het schot van Daan pareerde. Ook in de minuut erna handelde hij adequaat op het schot van Stijn Remmers die na een goede combinatie aan de rechterkant was vrijgekomen. Dus dat waren alweer twee goede kansen voor FC Binnenmaas en je raad het al de eerste de beste kans voor Alexandria 66 ging er wel in. In de 18eminuut een uitstekende combinatie rond de 20 meter en de nummer 10 van Alexandria plaatste de bal precies in het hoekje naast de paal. FC Binnenmaas kwam gelukkig deze klap snel te boven want in de 23e minuut was het net een schiettent in de 16 van Alexandria. Tot 3x toe pakte de keeper van Alexandria 66 de van dichtbij ingeschoten bal waarna Daan liggend op de doellijn de bal alsnog in het net kreeg. Ik denk de lelijkste goal uit Daan zijn carrière maar hij telt net zo goed. In de 35e minuut een kopie van de eerste goal van Alexandria 66. Weer een aantal goede combinaties rond de 16 en dit keer was het de nummer 16 van Alexandria 66 die de bal keurig in de hoek plaatste waar ook de eerste goal in ging. En zo kan je dus zeggen dat Alexandria 66 dodelijk effectief was met twee kansen en twee goals. Verder in deze helft was nog noemenswaardig dat Kris van Efferen in de 20e minuut, na lang blessure leed de geblesseerde Stijn Remmers verving.

De tweede helft was van qua voetbal minder maar voor het publiek leuker. Zeker als je voor Alexandria 66 bent. Na een kop kans in de 46e minuut van Alexandria 66 waren er drie kansen voor FC Binnenmaas. Delane Oelers schoot net naast en een schot van Jannick werd aangeraakt en ging een metertje over de goal. Ook het schot van Daan verassend geschoten in de korte hoek was een prooi voor de keeper. In de 63e minuut had Alexandria 66 de wedstrijd moeten beslissen. Twee keer binnen een minuut kwam er een spits van Alexandria 66 1 op 1 met Thijs Botterhuis. De eerste keer kon hij het schot pareren en het tweede schot ging voorlangs. De ruimtes die werden steeds groter na een aantal aanvallende wissels en de voorhoedespelers van Alexandria 66 moet je deze ruimte niet geven. Alexandria 66 creëerde nog zeker vijf goede mogelijkheden in de laatste 20 minuten. In de 83e minuut kreeg Alexandria 66 nog een strafschop doordat Luc Rozenboom de spits van Alexandria ligt raakte. Maar de heer Noordhoek, die gewoon een goede wedstrijd floot en de kaarten thuis had gelaten wees toch gedecideerd naar de stip. Deze strafschop was een koud kunstje voor de spits van Alexandria al zat Thijs er dichtbij. De onder 19 speler Tao en de onder 23 speler Rick v/d Heiden werden nog gebracht maar de kaars ging langzaam uit.

Zo is Alexandria 66 veilig en moet FC Binnenmaas nog aan de bak om directe degradatie te ontwijken. Volgende week de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Tot dan.

A.Noniem