De vijfde en laatste wedstrijd deze competitie tegen Groote Lindt die bekend staan als een lastige en stugge ploeg voor Binnenmaas. Vandaag zijn we de laatste cyclus ingegaan van de competitie en krijgen we elke tegenstander nog 1x dat betekend nog 3 wedstrijden te gaan na vandaag waarbij Groote Lindt vandaag afhaakt voor het kampioenschap en het zal gaan tussen RBC/Oranje Wit en FC Binnenmaas toch niet de minste ploegen waar niemand zich eigenlijk een foutje meer kan veroorloven en iedereen nog tegen elkaar moet spelen.

De wedstrijd startte en al heel snel was duidelijk dat Groote Lindt zeer verdedigend ging spelen met een overvol middenveld waar weinig ruimte aanwezig was, vooraf was door de trainer Brayen Wolff  hier al de nadruk op gelegd en besloten onze opstelling niet aan te passen maar geduld trachten te hebben in ons spel. Dit kon je aan het middenveld dat vandaag bestond uit Joshua , Kris, Sidney en Jeppe wel overlaten , er was veel balbezit en de bal ging makkelijk rond en zo nodig werd de bal er uit gehaald en gingen we weer vanachter uit opbouwen om Groote Lindt iets uit de tent te lokken maar meer dan de eenzame spits van de Lindt werd er geen druk gezet door de gasten waardoor het balbezit gigantisch was en het af en toe wel op een grote rondo leek waarbij de verdediging goed aan meedeed , de verdediging gaf ook geen krimp bij de zeldzame uitvallen maar Robin , Sander , Rick en de perfect meevoetballende Finn vd Bom van achteruit lieten ook het balletje op een hoog tempo van links naar rechts gaan en op het juiste moment werd de opening in het middenveld gezocht waar veelal de bewegelijke en wisselde Kris van Efferen en Sidney Korver zich ontpopte tot de mannen in het veld waar veel over liep en ondanks het drukke middenveld altijd wel een oplossing zagen. Dit resulteerde in de 21st en 25st minuut van 2 goals door de net van een blessure terug gekeerde Kris van Efferen die net het beetje ruimte vond die werd vrijgemaakt door de 2 spitsen Ziv en Hoed. Na deze 2 goals werd het wat makkelijker spelen en vielen er meer gaten in het veld waardoor wij nog makkelijker konden spelen en de bal lekker werd rondgespeeld en de trainingsoefeningen er helemaal uitkwamen, na de derde goal die viel in minuut 37 en gemaakt werd door Stefan Hoed die vandaag in de spits stond was het verzet definitief gebroken. In de 44st minuut kwam Robin Verhoeven weer ouderwets opzetten en haalde uit van een meter of 25 en verdween de bal over de keeper en werd de rust stand neergezet van 4-0.

In de rust werd er gelijk 3 x gewisseld de van zijn rug last hebbende Ziv  , de moegestreden Kris die na 2 maanden weer eens mee voetbalde en de man die vandaag echt werkelijk overal op het veld stond Sidney , de bank was vandaag goed bezet en hier kwamen voor in Rick van Aalst (debuut 023), Dylan Doek en Samu. Het was net na de rust even zoeken door de omzettingen maar toen eenmaal weer iedereen goed op positie stond ging de bal weer steeds sneller rond en doordat het veld groter werd ontstonden er ook veel kansen , waarbij Samu met 2 goals over het echte spitse gevoel beschikt en ook was Stefan hoed weer scherp en maakt het voor hem niet uit op welke plek hij speelt . Al had het vizier iets scherper gestaan en er iets rustiger met de kansen werd omgegaan had er nog veel meer ingezeten maar petje af hoe er vandaag is gespeeld het was genieten in het veld vanaf de dug-out en voor de in grote getale aanwezigen toeschouwers. De wedstrijd stond onder leiding van de pas 16 jarige Nico die we ben ik bang voor niet al te lang meer zullen zien bij wedstrijden op ons niveau, deze jongen gaat waarschijnlijk een grote toekomst tegemoet maar zouden we graag meer willen hebben.

Opstelling
Dirk Boonstoppel – Rick vd Heiden – Jeppe Lublinkhof – Kris van Efferen – Sidney Korver – Sander Sterrenburg – Joshua Endeveld – Robin Verhoeven – Ziv Gullit – Stefan Hoed

Wissels
Uit Kris van Efferen in Dylan Doek
Uit Ziv Gullit  in Samu John
Uit Sidney Korver  in Rick van Aalst
Uit Finn v.d. Bom in Quilian Bangert