Vandaag stond het voor FC Binnenmaas de altijd lastige uitwedstrijd tegen SVS op het programma. De laatst vier wedstrijden die daar gespeeld werden leverden slechts een keer een gelijk spel op. Luc overhandigde de aanvoerder een mooi groen/geel boeketje voor het 40 jarig jubileum van SVS.

De ongeveer 100 meegereisde supporters zagen FC Binnenmaas goed uit de startblokken komen. Dit resulteerde in 4 mogelijkheden in de eerste 5 minuten en daar moet dus minimaal een keer uit gescoord worden. In de 2e minuut werd een schot van Charlie van een meter of 14 geblokt en uit de daarop volgende corner kopte Daan de bal over. In de vierde minuut een schot van Daan vanaf een meter of 16 en die ging hoog over de goal. In dezelfde minuut een bal voorlangs van Daan waar helaas niemand tegen aan kon lopen. In de 5e minuut een naar incident. Bij een voorzet die lang in de lucht bleef ging Daan het luchtduel aan met Vinnie Seip de centrale verdediger van SVS en die kwamen met hun hoofden tegen elkaar. Het werd muisstil langs de lijn. Daan werd weer opgeknapt door Kees maar de verdediger moest van het veld. Gelukkig was hij in de rust weer aanspreekbaar. Het leek wel of beide partijen geschrokken waren van dit incident. FC Binnenmaas ging ineens heel slordig spelen en dat resulteerde in vijf of zes zwakke inspeelpasses die tot veel onnodig balverlies leden. Kon SVS daar wat mee doen? Uit een van de omschakelmomenten, in de 23e minuut, kwam de eerste en enige kans van de 1e helft van SVS. Balverlies en een snelle bal naar de zijkant over de hele en een goede voorzet die gelukkig niet goed werd beoordeeld door de spits van SVS en ver naast/over ging. Junior was inmiddels in deze fase met een blessure uitgevallen en vervangen door Jianno. Na een kwartier kwam FC Binnenmaas weer een beetje in het spel. Dit resulteerde in de 30e minuut in een 1 op 1 situatie van Jianno maar die raakte de keeper. In de 31e  minuut kopte Daan op goal maar deze werd een meter voor de lijn weggekopt door een verdediger. In de 35e minuut nog een schot van Daan op de keeper en in de 48e minuut een volley van Mayles bij de 2e paal die meters naast ging. Zonder dat Thijs een redding hoefde te maken gingen we rusten met een 0-0 stand waar we dus 0-2 voor hadden moeten staan.

De 2e helft begon slap en met te weinig beleving. Veel foute passes en verkeerde keuzes en gingen we precies doen wat Rob had gezegd wat we niet moesten doen. In minuut 55 resulteerde het onnodig balverlies van Jannick in een diepte pass waarna Thijs met een simpel boogballetje werd verschalkt 1-0. In de 58e minuut werd Daan in de 16 aangespeeld. Met twee armen over Daan heen werd deze naar beneden getrokken door de verdediger van SVS. 100% Ippon bij judo en een duidelijke strafschop vond ik en de talrijke meegereisde supporters. Scheidrechter Oosterlaken gaf na de wedstijd aan dat hij het leunen vond van de spits. Ja zo kan je banaan nog recht praten. In de daaropvolgende aanval maakte SVS de 2-0. Allememaggies wat een mooie goal was dat. Een halve omhaal van Javal Hagens sloeg achter Thijs in als een granaat. Deze maakt hij denk ik nooit meer. Hoewel het wel in buitenspel positie was werd de goal toch goedgekeurd. Rob ging, met de beste man van vandaag Leroy Verwey, een op een spelen achterin en we gingen weer strijden en in de aanval. In de 63e minuut schoot Daan vanaf 11 meter naast. In de 73e minuut nog een schot van Stijn in de handen van de keeper. Ook in deze minuut de eerste redding van Thijs op een slap schot. In de 76e minuut Stijn 1 op 1 en die moet erin maar de keeper pakte hem en Charlie schoot in de rebound naast de goal. Om de druk hoog te houden kwam Brian er nog in op het middenveld. In de 87e minuut een scrimmage voor de goal maar de bal ging er niet in. Na nog een schot van Daan die voorlangs ging scoorde Jianno in de 89e minuut de aansluitingstreffer uit een bal gestoken aan de rechterkant legde hij de bal rustig in het hoekje. We leefden weer en scheidsrechter Oosterlaken besloot om het feestje te vergroten om in de 92e minuut FC Binnenmaas een strafschop te geven na licht vasthouden van Daan in de 16. Dit was wel de lichtste overtreding die er vandaag in de 16 werd gemaakt op een speler van Binnenmaas. Maar het mag ook wel eens een keer meezitten toch? Het werd nog even hectisch voor de heer Oosterlaken en deze kon het commentaar alleen maar stoppen door een rode kaart te geven aan een speler van SVS. Daan ging zelf achter de bal staan en schoot de verlichting uit de lichtmast, over dus. In de laatste minuut van de wedstrijd nog een belachelijk overtreding van Jeroen de Lely op Joey de Graaf die in ieder land en op elk veld met rood wordt bestraft maar hier met geel.

Kortom een teleurstellend resultaat. Maar volgende week weer een nieuwe kans tegen Heinenoord thuis. Dan zijn we weer met zijn allen van de partij.

A.Noniem