Voor de vierde keer dit seizoen stond de wedstrijd tegen RBC op het programma waar de eerste 3 wedstrijden Binnenmaas aan het langste eind trok was het dit keer RBC die de 3 punten pakte en de eerste plaats overneemt.

De wedstrijd werd gespeeld in het gezellige stadion in Roosendaal waar RBC gelijk het spel naar zich toe trok en vandaag van plan was de punten te pakken. Binnenmaas kon hier weinig tegenover stellen en slecht sporadisch met uitvallen voor gevaar zorgen. Na de 1-0 die viel voor RBC kon Binnenmaas nog wel op voorsprong komen door de 1-1 uit een corner van Sander Sterrenburg en de 1-2 uit een afstand schot van Stefan Hoed. Er werd compact gespeeld met dit keer John Reinsma (1e volledige 90 minuten dit seizoen) als laatste man door de afwezigheid van onze aanvoerder Joey de Graaf en Ids Derksen die de afwezige Rick van der Heiden verving maar al de volle 90 minuten in de benen had bij de 019. Dit vertelt eigenlijk al het verhaal van de wedstrijd die 023 met 10 spelers uit de 023 startte en werden aangevuld door 3 spelers die al een volledige wedstrijd hadden gespeeld bij de 019. Er werden duidelijke afspraken gemaakt door iets in te zakken en te loeren op een uitval waarbij Samuel John Fetewi die donderdag nog ziek was geweest het meest in het oog sprong door de arbeid die hij leverde en de aansluiting middenveld aanval verzorgde. Nadat RBC in blessuretijd van de 1e helft de gelijkmaker verzorgde gingen we de rust in met 2-2. Na rust werd Dylan Peek gewisseld met Dylan Doek maar die had de ondankbare taak om onrust te stoken voorin terwijl Binnenmaas er eigenlijk niet meer uit kon komen. Na 20 minuten in de tweede helft werd de 2e wissel en tevens laatste gebracht de moegestreden Ids Derksen werd naar de kant gehaald voor Sidney Korver echter was het voor de spelers van Binnenmaas niet meer aan te lopen en zette RBC ons volledig onder druk. Er werd stiekem gehoopt om een punt te stelen in Roosendaal maar wederom in blessuretijd scoorde RBC de 3-2.

Al met al de complimenten voor het team van Binnenmaas waarbij door de vele afwezigen diverse spelers op posities moesten spelen die ze niet gewoon waren maar hebben gevochten tot de laatste minuut waarbij het helaas tegenzat en RBC terecht de 3 punten pakte.

10’ 1-0
15’ Sander Sterrenburg 1-1
20’ Stefan Hoed 1-2
45’ 2-2
Rust
90’ 2-3

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Ids Derksen – John Reinsma – Sander Sterrenburg – Dylan Peek  – Finn van Stein -Joshua Ender –  Jeppe Lubbelinkhof – Stefan Hoed – Mike de Graaf – Junior v Esch – Samuel John Fetewi  

45’ Dylan Peek voor Dylan Doek
75’ Ids Derksen voor Sidney Korver