Na een rommelige start van de hernieuwde competitie mocht Binnenmaas eindelijk weer een keer aantreden tegen het sterke RBC 023, dit was in vergelijking van de start van de competitie een aangepast team aan Binnenmaas kant omdat er diverse spelers naar 1 zijn of geblesseerd/ziek of op vakantie zijn. Zelfs 1 speler kreeg rust om toch volgende week weer aan te sluiten bij 1 die in een moeilijke periode zit en waar 023 toch tracht behulpzaam te zijn met het blijven aanleveren van spelers. Maar ook de spelers die vandaag mochten opdraven lieten zien dat met de juiste instelling/systeem en technische staf er gewoon resultaat geboekt kan worden en er een goede pot voetbal op de mat gelegd kan worden met goed resultaat.

De start van de wedstrijd was aan Binnenmaas zijde niet heel scherp wat resulteerde in minuut 1 al met een 0-1 achterstand nadat RBC 3x mocht aanleggen binnen de 5 meter en waarbij uiteindelijk de zeer sterk keepende Dirk Boonstoppel toch werd verslagen. Na deze tegenslag bleef Binnenmaas gewoon voetballen en liet zich niet van slag brengen wat resulteerde in 5 100% kansen die opeenvolgend net niet werden omgezet in doelpunten  maar wat wel de werklust en instelling toonde van de voorwaartsen Alon Schipper/Ziv Gullit en Sidney Korver. En zoals vaak als je hem niet maakt kreeg RBC in de 41st minuut bij kans 2 de 0-2 op het bord. Net voor rust in de 45e minuut pakte Binnenmaas toch zijn aansluitingstreffer door goed voorbereidend werk van Joshua Ender die daarvoor een ongelukkige wedstrijd speelde maar door een omzetting van de technische staf in de spits terecht kwam waar hij deze middag van veel waarde was en Mike de Graaf een niet te missen kans bood 1-2.

Na de rust bleven we doordrukken en na weer een omzetting Sidney Korver een linie naar achteren en Stefan Hoed op 10 kwam er nog meer druk op RBC wat resulteerde in de 58st minuut in de 2-2 na een afstandsschot van Sidney. Dit was voor het team niet genoeg en wilde vol voor de overwinning gaan wat in de 80st minuut resulteerde in de verdiende voorsprong door een kopbal van Samu die net daarvoor was ingebracht uit een schitterende corner van gelegenheidsaanvoerder Stefan Hoed. Het spel bleef zich voornamelijk afspelen op de helft van RBC waar de achterhoede die vandaag bestond uit Yannick Gommersbach/Stan Bres/Sander Sterrenburg en Rick van de Heijden eigenlijk geen kans meer weg gaf en genoeg druk naar voren zette om het middenveld te ondersteunen waarvan Jeppe vanaf het middenveld nog de 4-2 liet aantekenen nadat hij eerder al een keer de paal had geraakt na de 4-2 scoorde RBC nog de aansluitingstreffer 4-3 en vielen er nog een paar opstootjes die door de prima leidende Frans de Geus werden opgelost en afgehandeld.

Deze wedstrijd had eigenlijk alles wat voetbal zo leuk maakt, een goede tegenstander een perfect leidende scheidsrechter een team van Binnenmaas die er vol voor wilde gaan en een paar goede omzettingen in het team door de technische staf. Spelers van de 019 en 2 bedankt voor het meespelen vandaag en het laten zien dat er probleemloos kon worden doorgeselecteerd hieruit blijkt wel dat FC Binnenmaas op de goede weg is door de doorstroming van zoveel jonge talenten die zich moeiteloos aanpassen.

Opstelling
Dirk – Sidney – Yannick – Stan uit 80″ Tim in – Rick – Stefan – Jeppe – Sander – Alon uit 37″ Mike in – Ziv uit 70″ Samu in – Joshua.

Scoreverloop
1. 0-1
41. 0-2
45. 1-2 Mike
Rust
58. 2-2 Sidney
80. 3-2 Samu
82. 4-2 Jeppe
84. 4-3