Gisteren kwamen de FC Binnenmaas beloften in actie uit bij Willem 2 O16. De Binnenmaas beloften zijn een gelegenheidsteam met spelers uit de O18, O17 en O15 van onze club. Het beloften team bevat spelers die het technisch hart op het oog heeft om in de toekomst een rol te kunnen gaan spelen in onze O23 en/of vlaggenschip. Het beloften team is geheel in lijn met de visie van FC Binnenmaas om eigen jeugdspelers op te leiden voor de senioren selectie teams. In Tilburg kwamen wij voor het eerst in deze samenstelling in actie.

Door de drukte op de weg had iedereen moeite om op tijd te komen. Gelukkig konden we op tijd starten. Het tempo lag direct al hoog waar wij wat moeite mee hadden. Willem 2 gaf wat spelden prikjes maar het duurde toch even voor dat de 1-0 werd aangetekend. Niet veel later gaf Koen een prachtige crosspass op Milan die beheerst afrondde en zo de 1-1 aantekende. Hierna volgde er een aantal knullige fouten van onze kant wat tot een voorsprong voor Willem 2 leidde. Na de rust hebben we een en ander omgezet waardoor we het systeem van Willem 2 aardig konden ontregelen. En we nog wat kansen creƫren met Koen, Jordy en Sydney. Helaas is ons vizier net niet scherp, waardoor we de achterstand niet kunnen ombuigen.

Het technisch hart kan terug kijken op een eerste geslaagde wedstrijd, waarin ontwikkeling en plezier voor opstaan. Het streven is om met het beloften team, in wisselende samenstelling, 4x per seizoen in actie te komen. Spelers en Willem 2 O16 bedankt!