Het is FC Binnenmaas in de laatste wedstrijd voor de winterstop niet gelukt om een resultaat te halen tegen een sterk spelend Nieuwerkerk. Scheidsrechter Wim Roozeboom had de wedstrijd prima onder controle en hoefde in dit scherpe maar sportieve duel maar 1x een gele kaart te trekken voor Stefan van Diest van Nieuwerkerk.

Nieuwerkerk opende sterk maar FC Binnenmaas was in de omschakeling ook zeker gevaarlijk via de hardwerkende Jannick v.d. Laan. Hij ging er een paar keer razendsnel vandoor en bracht de bal goed voor de goal. De eerste keer kwam de bal bij Daan Leggedoor. Hij kon gelukkig in de basis beginnen nadat hij afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen SC Feyenoord (0-3 verlies) opnieuw geblesseerd was geraakt. De nog naar ritme zoekende spits nam de bal aan maar rondde niet zelf af maar lag de bal af op de inkomende Charlie de Graaf die zijn schot naast zag gaan. Bij de volgende voorzet van Jannick v.d. Laan besloot hij uit de volley zelf te schieten maar deze bal ging ruim over. Daar tegenover was Nieuwerkerk een overwicht aan het opbouwen via de vaak ongrijpbare linksbuiten Shayron Curiel. Die bediende vele malen de andere aanvallers of opkomende middenvelders van Nieuwerkerk. Maar de inzetten werden of geblokt of werden  allemaal een prooi voor doelman Dirk Boonstoppel die de afwezige doelman Thijs Botterhuis met een sterk optreden waardig verving. Dit met de wetenschap dat Dirk afgelopen donderdag nog met griepverschijnselen de training had moeten verlaten. Klasse Dirk. Maar ook de dinsdag geblesseerd geraakte Angelo Puriel nam toch plaats op de bank mocht de nood echt hoog zijn. Dit tekent voor de groep dat zij er alles aan doen om het tij te keren en voor betere resultaten willen zorgen. Helaas kwam de toch wel terechte voorsprong voor Nieuwerkerk er alsnog. In de 41ste minuut werd een cornerbal door de uitkomende Dirk Boonstoppel weggestompt maar de bal kwam precies voor de voeten van Menno Homan. Die schoot de bal in en deze ging via de binnenkant van de paal binnen. Zo werd de ruststand dus 0-1.

Na de rust gooide FC Binnenmaas alle schroom van zich af. In het veld kwam Youri van Noort voor Robin Verhoeven waardoor de zeer sterk spelende Maurice de Boer centraal achterin kwam te spelen en werd Leroy Verwey rechtsback. Leroy Verwey speelde Shayron Curiel uit de wedstrijd zodat daar geen gevaar meer vanaf kwam. FC Binnenmaas zette v.v. Nieuwerkerk steeds meer onder druk en kreeg hierdoor ook kansen op de gelijkmaker. Het dichtstbij kwam Daan Leggedoor die vanaf rechts de zestien in dribbelde en keeper Kevin de Geus verschalkte in de korte hoek. Helaas ging zijn inzet hard op de binnenkant van de paal voor de goal langs. Ook een goede kopbal van aanvoerder Luc Rozendaal werd ternauwernood met de vingertoppen gered door doelman Kevin de Geus door de bal corner te tikken. Ook Jannick v.d. Laan snelde nog maar eens langs zijn tegenstander maar zijn voorzet was nu net iets te scherp en te  hoog voor de ingevallen Junior van Esch om goed af te kunnen drukken. In deze fase was een gelijkmaker zeker verdiend geweest. Maar FC Binnenmaas zit helaas in hoek waar de klappen vallen. Door nog opportunistischer te spelen moest het steeds meer ruimte weggeven aan de gevaarlijke aanvallers van Nieuwerkerk. De ingevallen Rowemdey Schoop ontdeed zich op kracht van drie verdedigers van FC Binnenmaas. Hij bracht de bal met curve voor de goal waardoor Luc Rozendaal verrast werd. Hierdoor kon Stefan van der Vlegel bij de bal komen en doelman Dirk Boonstoppel verrassen. 0-2 dus in minuut 90 en wedstrijd gespeeld.Toch bleef FC Binnenmaas knokken om de gewenste goal te maken maar een kopbal van de eveneens ingevallen Delano Oehlers ging over de goal. Hierna kon loopwonder Stefan van der Vlegel er nog een keer vandoor en maakte ook nog zijn tweede van de middag. De 0-3 was gezien het hele wedstrijdbeeld iets teveel van het goede maar wel de realiteit.

Na de wedstrijd had sponsor R. Boerdam voor de spelers en staf heerlijke Surinaamse broodjes en een alcoholische versnapering gezorgd. Dank hiervoor. Zo probeert de staf er alles aan te doen om met de groep een eenheid te blijven en dat betere tijden straks na de winterstop niet uit kunnen blijven. De aankomende week wordt de spelers rust gegund. Volgende week zaterdag wordt er door de gehele selectie en onder 23 een onderling 7 tegen 7 toernooi gespeeld om daarna naar de jaarlijkse boutmiddag te kunnen gaan. Op 3 januari wordt er dan weer voor het eerst getraind om daarna op donderdag 5 januari naar het Spaanse Torremolinos te vliegen en daar het trainingskamp op te slaan. Hier staan trainingen en groepsactiviteiten op het programma die er voor moeten zorgen om een goede start in het vervolg van de competitie te kunnen maken. Op 21 januari komt koploper Sparta (AV) naar de Lange Weide. Aftrap is om 14.30 uur.

Langs deze weg wensen wij alvast spelers, staf, sponsors en supporters hele fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2023 toe.