Deze zaterdag speelde de jongens van de JO15-1 van FC Binnenmaas hun laatste wedstrijd van de competitie. Ze gingen, als leider in de tussenstand van Hoofdklasse-G, de laatste ronde in. Charlois JO15-1 en Smitshoek JO15-1 maakten allemaal nog kans op de titlel. Opdracht voor Binnenmaas was: winnen met ruime cijfers van Poortugaal JO15-1. Dit is uitstekend gelukt. Het werd uiteindelijk 7-0 voor de jongens uit Maasdam. Met een uitslag van 1-1 in de wedstrijd van Smitshoek tegen Charlois werd het duidelijk dat het kampioenschap en de promotie naar divisie 6 voor FC Binnenmaas was.

FC Binnenmaas JO15-1 speelt een uitstekende eerste seizoens helft. In de eerste fase van de competitie werden alle tegenstanders met strijd en vooral goed voetbal opzij gezet. De jongens van trainers Marius en Pascal gingen als winnaar van deze bekercompetitie door naar de volgende ronde van de KNVB beker. Hierna werden er drie oefenwedstrijden afgewerkt waarvan we er twee wonnen van hoofdklasse teams en een gelijkspel tegen Unitas’30 JO15-1 uit de 6e divisie.

Na de nieuwe indeling voor de 2e fase kregen we ook een paar sterke tegenstanders. De eerste zware beproeving werd Smitshoek JO15-1, deze wedstrijd werd in de laatste minuut met 3-2 gewonnen. Ook de volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen met over het algemeen goed voetbal.  Eind November was de wedstrijd tegen Charlois JO15-1, beide ploegen waren op dat moment nog ongeslagen. Helaas liepen we hier tegen het allereerste verlies van het seizoen aan. (3-2). Afgelopen week verslikt Charlois zich in SC Feyenoord en keerde de spanning weer volledig terug in de competitie. Deze zaterdag hebben “onze jongens” de competitie beslist en slagen ze er als eerste JO15 team van FC Binnenmaas in om te promoveren naar de divisie.