Op een steenkoud sportpark de Tienvoet ging een dapper strijdend FC Binnenmaas net voor tijd ten onder tegen een sterk Heinenoord.

Het nog steeds naar de juiste vorm zoekende formatie van trainer Michel van Noort begon in een andere opstelling als de week ervoor tegen SVS en moest nog steeds zijn goudhaantje Daan Leggedoor missen. Wel traint de spits weer volledig mee en hopelijk kan hij snel weer in de opstelling opgenomen worden om aanvallend meer impulsen te geven. FC Binnenmaas moest in de eerste helft vooral tegenhouden want kampioenskandidaat Heinenoord startte zeer sterk. Het kwam al snel aan de leiding na een ingestudeerde corner die bij de tweede paal werd binnen gekopt door Davy Kaptein, 1-0. Heinenoord drukte door en FC Binnenmaas mocht van geluk spreken dat de voorwaartse van “de Noord” niet op scherp stonden. En als er dan wel een keer tussen de palen werd afgewerkt, dan was daar doelman Thijs Botterhuis die zijn ploeg tot 4 maal toe op de been hield. Uit een van de spaarzame uitvallen van FC Binnenmaas kwam het net voor rust verrassend op gelijke hoogte. Een voorzet van Jannick v.d. Laan werd bij de tweede paal binnen gekopt door Jianno Andrade Dos Reis Borges. De grensrechter van Heinenoord probeerde tevergeefs de goal te annuleren voor buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter Mats Blaak had zelf gezien dat verdediger van Heinenoord, Andrew van Tiggelen, te laat naar voren stapte, 1-1 dus na overleg tussen de leidsman en de grensrechter. De ruststand had zelfs nog mooier kunnen zijn voor FC Binnenmaas want Youri van Noort kreeg een vrije doortocht richting doelman Bas Bijkerk (weer vlagde de grensrechter van Heinenoord onterecht) maar de inzet was te slap om de doelman te verschalken en eenĀ  corner was het resultaat. En zo ging ondanks de kou, het met grote getale opgekomen vooral FC Binnenmaas publiek naar de warme kantine om een warme versnapering te nemen.

Na de rust geen veranderingen in de opstellingen en Heinenoord voerde de druk weer op maar ook FC Binnenmaas kwam steeds vaker onder deze druk vandaan. Toch kwam Heinenoord in minuut 73 weer aan de leiding. Na een overtreding op spits Mitch Fransen stond de verdediging van FC Binnenmaas niet goed. Want terwijl de spits nog op de grond lag werd de vrije trap snel genomen naar de vrij staande Ramy Salem die de bal laag voor gaf en Elrico Elderhorst de verdedigers van FC Binnenmaas te snel af was naar de eerste paal en zo de korte hoek vond, 2-1. Waar vorige week de koppies na een nieuwe achterstand naar beneden gingen gooide FC Binnenmaas alle schroom van zich af en kreeg zeker zijn mogelijkheden om Heinenoord echt pijn te doen. Het had wel een fout in de verdediging van Heinenoord nodig om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Mayles Glenn werd niet goed verwerkt door Davy Kaptein en Junior van Esch stond precies op de goede plek om het presentje uit te pakken, 2-2. Vlak daarna was er bijna een voorsprong voor FC Binnenmaas. Jianno Andrade Dos Reis Borges had na een mooie solo een geplaatst schot van buiten de zestien welke mooi om de doelman krulde. Alleen de bal kwam via de binnenkant van de paal weer terug het veld in en was de verrassing bijna compleet. Toch trok het ervaren Heinenoord uiteindelijk aan het langste eind. Net voor het laatste fluitsignaal kon een voorzet van Sanzio Dieterich niet geblokt worden en kon de ingevallen Donny Navajas Sanchez vogeltje vrij de winnende goal binnen koppen, 3-2. Hierna was de tijd voor FC Binnenmaas tekort om Heinenoord nog in verlegenheid te brengen en nogmaals een gelijkmaker te forceren. Over heel de wedstrijd gezien en naar het aantal kansen kijkende was dit wel een verdiende overwinning voor de ambitieuze thuisclub.

Maar FC Binnenmaas beet zeker in de tweede helft goed van zich af en speelde daarin zeker beter dan in de eerste helft maar was het net niet genoeg voor een zo gewenst resultaat. Hierdoor zal de wedstrijd van volgende week heel belangrijk worden om uit de onderste regionen te geraken. Dit zal dan in de tweede derby van deze competitie moeten gebeuren tegen Strijen. Het team zal de steun van ons trouwe publiek dan zeker weer nodig hebben om tot een goed resultaat te komen.