Was het de spanning die op de benen was geslagen of toch iets van onderschatting? Maar dat de Event Tyres formatie zaterdag niet goed voor de dag kwam is een feit.

De eerste minuten gingen nog wel, met een goede kopkans voor Bryan Kruithof uit een corner van Stijn Remmers, maar de bal vloog helaas naast. Maar eigenlijk direct daarna nam SVS de regie over omdat het scherper was in de duels en FC Binnenmaas ook grossierde in balverlies en een tamme indruk maakte. Na 11 minuten was er al een duidelijke waarschuwing maar gelukkig was assistent scheidsrechter Cees Goud wel scherp en constateerde terecht buitenspel en de goed leidende scheidsrechter Fonseca keurde de goal van de spits van SVS af. Maar 9 minuten later was er weer een mega kans voor de spits van SVS maar doelman Thijs Botterhuis redde bekwaam. In minuut 26 liet de nummer 7 en uitblinker aan SVS zijde met een mooie gekrulde bal de lat van FC Binnenmaas trillen. Maar twee minuten later was het wel raak voor de Capellenaren. Een verkeerde kaats in de zestien kwam bij dezelfde nummer 7 terecht en die vond met een strakke schuiver de lange hoek, 0-1. Op dat moment een dik verdiende voorsprong. FC Binnenmaas kon hier maar heel weinig tegenover zetten. Het probeerde wel door de defensie van SVS heen te komen. Maar vaak was de eindpass verre van zuiver en als de bal dan een keer voor de goal kwam misten de aanvallers de scherpte en honger om er een goal van te maken. Toch kwam FC Binnenmaas nog voor rust op gelijke hoogte. Een overtreding op randje zestien op Delano Oehlers leverde een vrije trap op. De wel naar behoren spelende aanvoerder Luc Rozendaal liet zijn aanvallende kwaliteit zien door de bal onhoudbaar voor de doelman van SVS in de hoek te krullen, 1-1 ruststand.

In de rust werd met twee wissels aan FC Binnenmaas zijde geprobeerd het spel meer naar zich toe te trekken maar de drive was er wel wat meer maar qua spel liep het nog steeds niet naar wens. FC Binnenmaas kon ook direct na rust weer in de achtervolging. Door de laagstaande zon was het zeker lastig spelen en hierdoor werd een verkeerde keuze gemaakt waardoor SVS weer via de linkerkant er vandoor kon gaan. De laag voorgegeven bal werd bij de eerste paal achter doelman Thijs Botterhuis geschoven, 1-2. Deze tegenslag frustreerde vooral veel spelers van FC Binnenmaas en dit leverde hierdoor ook de nodige (terechte) gele kaarten op. Waar een week geleden tegen Slikkerveer juist met zelfs een 1-3 achterstand de mouwen werden opgestroopt en via de flanken kansen werden gecreëerd kwam FC Binnenmaas nu maar sporadisch tot kansen. Er kwam een goede kans na een voorzet van Mayles Glenn voor Junior van Esch. Maar door goed ingrijpen van de nummer 3 van SVS ging de bal over de goal. Ook na een lange bal van Charlie de Graaf kwam de bal bij de diepgaande Junior van Esch. Maar door een te ruime aanname stuitte hij op de keeper. Een aantal minuten voor tijd kwam Junior nogmaals voor de keeper uit. Maar door eerst nogmaals naar binnen te kappen was de kans verkeken waar een schot direct met rechts meer resultaat had op kunnen leveren. Junior vertelde na de wedstrijd ook verontschuldigend dat hij echt een offday had en er echt niets lukte. Ook dit hoort bij de ontwikkeling van een jonge speler en zal hier lering uit moeten trekken en vooral moeten doorgaan met de dingen die zeker wel goed gaan. Toch werd er nog een punt uit het vuur gesleept door FC Binnenmaas. Een lange bal van achteruit van Luc Rozendaal naar de diepgaande  Robin Verhoeven was op maat, Robin gaf een scherpe voorzet vanaf de rechterkant. De eveneens ingevallen Jianno Andrade Dos Reis Borges schoot de bal binnen, 2-2. Een enorme opsteker voor FC Binnenmaas en ook voor de aanvaller zelf die van ver komt. Na vorige week minuten gemaakt te hebben in het 2e elftal komt hij steeds dichter bij zijn vorm die FC Binnenmaas zeker goed kan gebruiken in de komende weken waar de punten zeer welkom zijn.

Volgende week staat de eerste derby van het seizoen op het programma. De equipe van trainer Michel van Noort reist dan af naar Heinenoord. Zij versloegen lijstaanvoerder Sparta met maar liefst 1-5 en maken ook hun kampioens-aspiraties hiermee zeker waar. Ook wordt het een weerzien in competitieverband met oud speler van FC Binnenmaas, Sander de Heus, die na een uitstapje naar SHO weer is teruggekeerd bij Heinenoord. Uiteraard hopen wij op de steun van ons trouwe “uit publiek” en kunnen we stunten tegen de sterke ploeg van voorzitter en elftalleider Arie v.d. Berg. De aftrap is om 14.30 uur.