Na een zeer matige eerste helft knokte de Event Tyres formatie in de tweede helft zich naast Slikkerveer waar er zelfs ook nog een overwinning tot de mogelijkheden behoorde.

FC Binnenmaas begon in een zelfde opstelling als de week ervoor na de eerste winstpartij tegen Pelikaan maar wel met 3 andere namen. Het was dus weer wennen aan elkaar en dat was in de eerste minuten ook zeker te merken. Al in de eerste minuut werd de sterke spits Sander Hazebroek de diepte in gestuurd en rondde ook bekwaam af maar deed dit vanuit buitenspel positie. Een paar minuten later moest doelman Thijs Botterhuis al zijn kwaliteiten tonen door een kopbal van dezelfde Hazebroek uit de hoek te tikken. Dit waren dus twee forse waarschuwingen naar de spelers van FC Binnenmaas wat het vandaag te wachten stond en wat de plannen van Slikkerveer waren. FC Binnenmaas kon hier maar heel weinig tegenover zetten. Ook zag het de weer in de basis teruggekeerde Jannick v.d. Laan met een blessure snel uitvallen, wat hij overigens meer aan zichzelf te danken had dan aan de fysiek veel sterkere verdediger Ryan van Dongen. Zo werd het spitsenkoppel van vorige week weer in ere hersteld want Junior van Esch viel voor hem in en liet weer een goede indruk achter. Toch kwam FC Binnenmaas verdiend op achterstand door minder scherp in de duels te spelen dan Slikkerveer. Want Romain van Bruggen speelde wel heel makkelijk zijn tegenstander uit en ondanks dat FC Binnenmaas met genoeg verdedigers speelde ging de lange bal door het hart van de defensie en weer liet spits Hazebroek zijn hielen zien en speelde de aarzelend uitkomende Thijs Botterhuis uit en schoof de bal in de goal, 1-0. Nog geen 5 minuten later kon Bas Mulder vanaf de rechterkant naar binnen dribbelen en werd eigenlijk niet door de verdedigers van FC Binnenmaas aangepakt omdat ze elkaar aankeken wie nou wie moest oppakken. Hierdoor kon Bas Mulder vrij uithalen en verdween de bal in de rechterbovenhoek, 2-0. Hierna volgden veel discussies onderling in het veld tussen de spelers van FC Binnenmaas hoe het nu eigenlijk anders en ook zeker beter moest, maar hierna gooide het team van Michel van Noort wel de schroom meer van zich af en drukte nu ook Slikkerveer wat meer terug op eigen helft. In de laatste minuut van de eerste helft zocht Delano Oehlers over de grond Junior van Esch in de zestienmeter van Slikkerveer, die lag de bal goed terug op Youri van Noort die met een harde schuiver de bal over het net nieuwe kunstgras onhoudbaar achter doelman Werkhoven schoot, 2-1 wat ook direct de ruststand werd.

Maar wie dacht dat de aansluitingstreffer meer zelfvertrouwen zou geven aan FC Binnenmaas kwam bedrogen uit. De meeste supporters waren de altijd gezellige kantine van Slikkerveer nog niet uit of de derde tegentreffer lag alweer achter doelman Botterhuis. Weer was het Mulder die een schot vanaf de rechterkant losliet. De bal ging ruim voorlangs de goal. Maar waar de verdedigers van FC Binnenmaas dachten dat die wel achter liep, geloofde Sander Hazebroek wel in de bal en gleed hem bij de tweede paal binnen, 3-1. Na deze zware tegenslag pepten de spelers elkaar nu wel positief op en gingen vol in de achtervolging. Het werd ook door meer opportunistisch spel met veel voorzetten vanaf de zijkanten op Junior van Esch en Delano Oehlers steeds dreigender. Een voorzet van links van Mayles Glenn kwam in eerste instantie op de hand van een verdediger van Slikkerveer maar scheidsrechter Omar Moussaoui paste goed de voordeelregel toe en Delano Oehlers kon hierdoor van dichtbij afdrukken, 3-2. FC Binnenmaas drukte nu vol door en er kwamen meer kansen. Junior van Esch was heel dichtbij maar zijn lobje werd nog maar net met de vingertoppen gered door doelman Werkhoven. Maar de gelijkmaker viel toch zo’n 20 minuten voor tijd. Mayles Glenn zette aan de linkerkant goed door en bediende Junior van Esch. Die drukte bij de eerste paal goed af en zo was de wedstrijd weer helemaal in evenwicht. Maar FC Binnenmaas wilde meer. Invaller Angelo Puriel was met zijn acties weer zeer dreigend, maar waar hij in de wedstrijd bij het 2e elftal wel de winnende goal maakte (1-0 tegen MVV’27) zat het hem net als vorige week tegen Pelikaan weer net niet mee in de afwerking. Toen Slikkerveer weer een beetje van de schrik was bekomen was het invaller Cerezo Fung-a-Wing die de kans kreeg om Slikkerveer weer op voorsprong te zetten. Weer ging een diepe bal over het centrale verdedigingsblok van FC Binnenmaas en Cerezo ging alleen op Thijs Botterhuis af. Thijs wist zijn schot net te toucheren waardoor de bal net naast de paal ging. Een paar minuten daarna kon Delano Oehlers alleen op de doelman van Slikkerveer afgaan maar zijn inzet ging helaas naast. De wedstrijd liep op zijn eind maar er waren nog twee grote kansen te noteren. De eerste was voor Junior van Esch die de bal vanuit de vijfmeter te hard wilde binnenknallen waardoor de bal overvloog. In de allerlaatste minuut kon Bas Mulder vanaf links alleen op keeper Thijs Botterhuis afgaan. Maar door een twijfeling kon de uitblinker aan FC Binnenmaas zijde, Steve van Puffelen, met een sliding redding brengen voordat er door Mulder afgedrukt kon worden. Hierdoor eindigde deze levendige maar zeker sportieve wedstrijd in een gelijkspel 3-3.

Na de wedstrijd was bijna  iedereen het er wel over eens dat dit de juiste uitslag was. Maar met deze uitslag schieten beide teams weinig op om uit de onderste regionen van de spannende 2e klasse F te komen. Volgende week speelt FC Binnenmaas thuis om 14.30 uur tegen hekkensluiter SVS uit Capelle aan den IJssel. Zij lijken ook steeds completer te worden want ze verloren vandaag maar nipt met 0-1 van koploper Sparta. Aansluitend zal de jaarlijks terugkerende feestavond voor alle leden in Halloween style zich weer in de griezelige kantine afspelen. Dus komt allen weer in jullie mooiste kostuums naar de wedstrijd en feestavond.