Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Groote Lindt op het programma waarbij ook het veld niet in het voordeel was van Binnenmaas. Het veld was door een wolkbreuk in de ochtend aardig drassig geworden en het water liep niet optimaal weg waardoor enkele spelers niet het juiste schoeisel aanhadden en daardoor moeite hadden om op de been te blijven en het spel daardoor in een te laag tempo zich afspeelden. Ook dit hoort bij het leerproces. Groote Lindt bleek een stugge ploeg te hebben.

Het spel van Binnenmaas was rommelig en onwennig en het leek of de concentratie die normaal aanwezig was vandaag de grootste tegenstander zou worden , dit resulteerde in de 15e minuut in de 1-0 waarbij de verdediging die normaal organisatorisch prima staat overrompeld werd aan de linker kant en de spits van Groote Lindt het behendig afmaakte, waarbij Tristan de bal uit het doel kon oprapen. Dit was een nieuwe ervaring tegen een defensief sterke en georganiseerde ploeg en vroeg om een andere aanpak waarbij de irritatie af en toe toesloeg over het spel van Groote Lindt maar die het systeem met verve ontregelde. De kansen kwamen wel en de prima spelende Joshua Ender en Junior van Esch liepen zich steeds stuk op de uitstekende keeper van Groote Lindt die zijn doel met kunst en vliegwerk schoon hield. De rust brak aan met nog steeds de 1-0 op het scorebord en in de kleedkamer werd uitvoerig de eerste helft nabesproken.

De tweede helft brak aan en het was eenrichtings verkeer richting het doel van Groote Lindten en eigenlijk was het wachten op de gelijk maker die ook viel door een assist van Joshua en Stefan keurig binnenschoot, hierop werd er nog meer druk gezet en voerde Binnenmaas het tempo verder op waarbij Joey de Graaf onreglementair werd neergehaald en de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip legde wat een koud kunstje was voor Stefan de Hoed die hiermee zijn tweede van de dag aantekende. Hierbij hield het nog niet op en leek het wel of Binnenmaas de concentratie hervond en de opgestoomde Dylan Peek de definitieve en veilige 1-3 op het scorebord zette waarna hij ook gelijk werd gewisseld voor de van een blessure terug gekeerde Sander Sterrenburg.

Deze wedstrijd was wederom een leermoment tegen een ander systeem en daarbij moet worden opgemaakt dat de spelers zelf met oplossingen komen en het geduld behouden om te wachten op de kansen die eigenlijk altijd wel komen, complimenten hiervoor van de technische staf.

Volgende week is er een vrij weekend waarna we de competitie weer oppakken uit bij Drechtstreek en we hopen de uitstekende eerste seizoens helft 7 gespeeld 21 punten een verder vervolg kunnen geven. Maar zoals een bekende voetballer ooit zei kampioen word je door van de kleintjes te winnen.

Opstelling:
Tristan Brummen – Rick van der Heijden – Dylan Peek (72′ Sander Sterrenburg) – Joey de Graaf – Joshua Ender  – Xavi Preesman – Jeppe Lubbelinkhof – Mike de Graaf – Junior van Esch – Stefan de Hoed – Stijn Remmers.

Wissels:
Dirk Boonstoppel
Samu John Fetewi
Alon Schipper
Sander Sterrenburg

15′ 1-0
53′ 1-1 Stefan de Hoed
60′ 1-2 Stefan de Hoed (penalty)
70′ 1-3 Dylan Peek