Het zonnetje scheen en met de nieuwe warming-up shirts werd om 10.00 uur aan warming up begonnen. Het was druk op het veld want omdat de JO19-1 vrij was waren er wat jongens aangeschoven om al te proeven van wat hun volgend jaar te wachten staat.

Precies om 10.30 uur werd er afgetrapt. Tot aan de 18e minuut was de wedstrijd redelijk gelijk opgaand maar door wat fouten van de de keeper van de tegenstander en omdat Junior van Esch op scherp stond kantelde de wedstrijd al snel in het voordeel van Binnenmaas. Met een zuivere hattrick waar de klasse van afdroop door voetbal intelligentie en op de juiste positie te spelen zorgde hij voor een 3-0 ruststand waarbij de 2-0 viel na een mooie assist van Stefan den Hoed.

Omdat Junior nog aan moest sluiten bij 1 werd hij in de rust vervangen door Kjell de Boon die dit met verve deed. Ook na de rust voerde Binnenmaas de boventoon, al kreeg RBC wel wat meer grip op de wedstrijd, maar de verdediging staat zoals eigenlijk al heel het jaar als een huis en ook het middenveld voerde zijn opdrachten uit zoals gevraagd word door de technische staf waardoor het lijkt dat de wedstrijden steeds makkelijk over de streep getrokken worden maar dit doet toch echt tekort aan het elftal en de tegenstanders waarbij de JO23 uitblinkt in het compact spelen bij balbezit tegenstander en het uitwaaieren in balbezit. Ook de jonkies mochten vandaag proeven aan de manier van voetballen in de O23, wat toch net weer even sneller is en waardoor je vaak net even minder tijd hebt om te kappen te draaien of je pass te verzenden. Maar zowel Tao Buizer, Sydney Korver als Ziv Gullit hielde zich goed staande. Binnenmaas bleek ook vandaag weer de baas op het veld en na een benutte strafschop van Samu John Fetewi en nog een doelpunt net voor tijd door RBC werd de eindstand bereikt met een 4-1 stand.

Wederom een zege die door goed als ploeg met elkaar te werken en wat voor elkaar over te hebben over de streep werd getrokken. Volgende week gaan we naar Groote Lindt uit Zwijndrecht. Om 12.30 uur zal daar de aftrap plaatsvinden en leuk als het 023 legioen ook daar weer het team komt steunen.  Verder werd er door aanvoerder Joey de Graaf een klein presentje gegeven aan de goed leidende scheidsrechter Q. Vugts in het kader van de week van de scheidsrechter.

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Rick van der Heijden – Dylan Peek – Joey de Graaf (57′ Tao Buizer)  – Robin Verhoeven – Dylan Peek – Joshua Ender
(57′ Ziv Gullit) – Xavi Preesman – Jeppe Lubbelinkhof – Mike de Graaf (63′ Sidney Korver) – Junior van Esch (45′ Kjell de Boon) – Stefan de Hoed (53′  Samu John Fetewi)

18′ 1-0 Junior van Esch
39′ 2-0 Junior van Esch
41′ 3-0 Junior van Esch
60′ 4-0 Samu John Fetewi (penalty)
86′ 4-1