Na een regenachtige vrijdag en vrijdag nacht en zaterdag ochtend was de vraag is het hoofdveld waarop de wedstrijd stond gepland bespeelbaar? En dat was gewoon zo. Complimenten voor de mannen die zorgen dat de velden er zo goed bij liggen. Zeker na het aantal millimeter water wat er naar beneden was gekomen.

Drechtstreek wat de eerste 4 wedstrijden had verloren kwam redelijk uit de startblokken. Het leek of Binnenmaas niet helemaal bij de les was. Maar toch was het Binnenmaas die in de 6e minuut nadat de keeper de bal los liet via een intikkertje van Samu op 1-0 kwam. Binnenmaas was inmiddels bij de les en dat zorgde voor de rust voor nog twee knappe goals. Xavi schoot vanaf ongeveer 20 meter de bal in de bovenhoek en na een mooi actie van Joshua die de bal in de kruising schoot kwam de ruststand van 3-0 op het bord. In minuut 44 viel er nog wel een rode kaart voor Drechtstreek waardoor deze met 10 man verder moesten.

Na rust bleek dat Binnenmaas het tegen 10 man moeilijker had dan tegen 11. Binnenmaas kreeg kansen maar de scherpte was er af. De gaatjes werden niet meer dicht gelopen en er werd geen druk meer gezet tot ergernis van de trainers. Nadat deze de groep even bij elkaar had geroepen en gezegd hadden wat ze kwijt wilden was Binnenmaas weer bij de les en werd er aan het doelgemiddelde gewerkt. Tim die goed inviel zorgde voor de 4-0 na een assist van Joshua. Na goed doorgaan van Joey en een knappe voorzet kopte Samu de 5-0 binnen. Na een mooi pass van Tim zorgde Kjell met een knap schot voor de 6-0 en als afsluiter was het een prachtig schot van Mike dit de eindstand van 7-0 op het scorebord liet staan.

Binnenmaas 023-1 staat na deze wedstrijd fier bovenaan in de 4e divisie en 5 punten los op de nummer 2 zijnde Pelikaan. Maar de les van vandaag was blijf voetballen en vooral jullie eigen spel spelen en denk niet we zijn er al. Op naar volgende week dan staat om 10.30 de thuiswedstrijd tegen RBC 023-1 op de agenda.

6′. Samu John Fetewi
18′ Xavi Preesman
32′ Joshua Ender
67′ Tim van Meijeren
70′ Samu John Fetewi
85′ Kjell de Boon
87′ Mike de Graaf

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Rick van der Heijden – Robin Verhoeven – Joey de Graaf  – Xavi Preesman – Dylan Peek – Joshua Ender – Jeppe Lubbelinkhof – Mike de Graaf – Samuel John Fetewi – Stefan de Hoed