Vandaag begon voor veel teams de competitie maar voor FC Binnenmaas O23 stond de vierde wedstrijd in de 4e divisie uit tegen RVVH 023-1 alweer op agenda.

Vooraf gezien als één van de sterkste tegenstanders in de poule. En dat bleek ook zo te zijn, dit team was met een ijzersterk middenveld en gevaarlijke aanvallers een gedegen tegenstander. Vanaf het begin had FC Binnenmaas het moeilijk. RVVH kwam knap uit de start blokken maar het was de uitblinkende keeper Tristan van Brummen die FC Binnenmaas door een aantal knappe reddingen in de eerste helft in de wedstrijd hield. FC Binnenmaas creëerde weinig kansen maar als team werd er wel gewerkt en dat was ondanks het overwicht van RVVH mooi om te zien. Alleen waren de afstanden tussen de voorste en de achterste linie te groot maar dit kwam ook door het spel van RVVH. Maar 1 minuut voor rust was daar toch de kans van FC Binnenmaas, Junior van Esch werd de diepte in gestuurd. Zijn knappe strakke voorzet werd knap afgewerkt door de van vakantie teruggekeerde Stefan den Hoed. En tegen de verhouding in werd dan ook de ruststand bereikt met een 0-1 voorsprong.

Na rust kon je zien dat de linies korter op elkaar gingen spelen. RVVH probeerde van alles om de gelijkmaker te scoren. Maar de goed spelende Xavi Preesman en Joey de Graaf gaven ook vandaag weer leiding aan de zeer sterke verdediging. FC Binnenmaas werd sterker. En aan beide zijdes ontstonden er kansen maar ook in de tweede helft bleek Tristan wederom met knappe reddingen niet te passeren. Totdat 15 minuten voor tijd wederom Junior van Esch knap in de ruimte werd weggestuurd door Finn van Steyn en dit keer drukte hij zelf af met een knap schot in de lange hoek en werd het 0-2. Op basis van de tweede helft een terechte beloning voor het goede compacte spel van FC Binnenmaas na de rust. FC Binnenmaas stroopte nog even de mouwen op om ook deze wedstrijd over de streep te trekken. Je kon zien dat de 0-2 bij RVVH hard was aangekomen. 5 minuten voor tijd werd het ook nog 0-3. De ingevallen Kjell de Boon die de moegestreden Kris van Efferen verving zette met een knappe pass Joshua Ender vrij voor de keeper. En dat kun je aan hem wel overlaten. Met een knap schot zorgde hij voor de 0-3 eindstand. Al met al wederom een wedstrijd die als team door inzet van en met elkaar weer over de streep werd getrokken.

Op naar volgende week. Om 10.30 uur staat dan de thuiswedstrijd tegen Drechtstreek op de agenda. Graag bedanken we de meegereisde supporters voor hun steun en wij hopen jullie zaterdag weer te zien. Fijn om te zien dat er een hecht team aan het ontstaan is en dat de geblesseerde spelers Mike de Graaf, Sander Sterrenburg en John Reinsma gewoon plaatsnemen op de reservebank en het team steunen waar nodig.  Na de wedstrijd waaierde verschillende spelers weer uit om 1,2 en 3 te voorzien van spelers die elkaar allemaal weer terugzagen op de disco avond op De Lange Weide waarbij 1,2 en O23 als 1 groep er een feest van maakte.

45′ Stefan Hoed 0-1
75′ Junior van Esch 0-2
89′ Joshua Ender 0-3

Opstelling:
Tristan van Brummen – Robin Verhoeven – Joey de Graaf – Xavi Preesman – Dylan Peek  – Joshua Ender – Kris van Efferen – Jeppe Lubbelinkhof – Finn van Steijn – Junior van Esch – Stefan den Hoed  

55′ Robin Verhoeven v Rick van der Heiden
65′ Stefan den Hoed v Samu John Fetewi  
75′ Kris v Efferen v Kjell de Boon