De O23 is verder gegaan waar het de afgelopen weken aan is gaan bouwen, vast systeem, druk op de bal. veel wisselingen en een positieve instelling. Wat vooraf werd gezien als moeilijke tegenstander zoals Oranje Wit O23 altijd was, maar het bleek deze keer niet opgewassen tegen een fris en conditioneel ijzersterk FC Binnenmaas O23 waar het duo Rob van Esch en Marius Heinerman er in korte tijd een fel en gedisciplineerd spelend elftal van heeft weten te maken. Zonder energie geen resultaat.

De wedstrijd was eigenlijk al na 30 minuten beslist 0-3 (2x Samu, 1x Stijn) waarbij de score al hoger had moeten zijn doordat het vizier niet helemaal scherp stond. Maar het positieve is dat er zoveel kansen worden gecreëerd door het creatieve middenveld met als eindstation de voorwaartsen dat dit geen gevolgen heeft door ook een sterke defensie waar vandaag de licht geblesseerde Sander Sterrenburg ontbrak maar die zijn team wel steunde door op de bank plaats te nemen. De 0-4 viel op slag van rust doelpunt Junior waarbij de wedstrijd definitief in het slot gegooid werd.

Na de rust nam de O23 iets gas terug en werden er wat wissels toegepast waarbij het de eerste 15 minuten wat zoekende was maar toen eenmaal de 0-5 viel kwam het spel weer op gang en liepen we uit tot 0-7 waarbij de doelpunten goed werden uitgespeeld (2x Mike, 1x Stijn). Minpuntje van vandaag was de onnodige 1-7 die door een gebrek aan concentratie viel. De hierdoor gegeven penalty werd nog bijna uit het doel getikt door de goed keepende doelman Dirk Boonstoppel.

Wederom heeft er een speler uit de jeugd zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van FC Binnenmaas, namelijk Rick van der Heiden, dit geeft aan dat de samenwerking tussen O23 en de hoofdmacht werkt en complimenten aan de technische staf van het eerste dat de jonge spelers de kans krijgen te debuteren en aan het grote werk te mogen ruiken.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma en wel tegen het sterke RVVH O23. Aftrap zal zijn om 12.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om onze boys te komen aanmoedigen.

3′   Samuel John Fetewi 0-1
13′ Samuel John Fetewi 0-2
30′ Stijn Remmers 0-3
45′ Junior van Esch 0-4
Rust
63′ Mike de Graaf 0-5
72′  Stijn Remmers 0-6
74′  Mike de Graaf 0-7
90′  1-7

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Rick van de Heiden – Xavi Preesman – Joey de Graaf – Dylan Peek  – Joshua Ender –  Jeppe Lubbelinkhof – Stijn Remmers – Kris v Efferen – Junior v Esch – Samuel John Fetewi 

55′ Joshua Ender v Finn v Steijn
57′ Junior v Esch v Mike de Graaf 
Reserve niet ingevallen Sander Sterrenburg