Vandaag stond er dan eindelijk een vriendschappelijk wedstrijd op de agenda waarin we konden zien hoe ver we staan op dit moment. Nieuwenhoorn 023 speelt ook in de 4e Divisie en had net als Binnenmaas 023 de eerste twee wedstrijden in hun poule gewonnen.

Vanaf minuut één was FC Binnenmaas bij de les. Met goed voetbal, mooie combinaties en heel veel energie van alle spelers liet men zien wat voor elkaar over te hebben en dat zorgt dat het als team steeds sterker aan het worden is. Helaas viel Alon al na 3 minuten uit na het afjagen met een hamstringblessure (sterkte Alon) en werd hij vervangen door Mike. Direct moesten er wat omzettingen plaats vinden maar ook dat maakte de start van Binnenmaas niet minder sterk. Na 15 minuten resulteerde dit dan ook in een terechte voorsprong op dat moment. Na een goede voorzet van Mike was het Joshua die de 1-0 liet aantekenen. Nieuwenhoorn probeerde van alles maar Binnenmaas heerste op alle fronten. Na een overtreding binnen de 16 meter op Joshua was het Stijn die vanaf 11 meter de stand na 22 minuten op 2-0 bracht. Binnenmaas bleef druk zetten. Voorin moesten er meters worden gemaakt om af te jagen en dat lukte prima want Nieuwenhoorn had moeite met de opbouw. Binnenmaas was de eerste 45 minuten de betere ploeg.

Na de rust kon je zien dat Nieuwenhoorn met wat omzettingen beter in de wedstrijd kwam maar Binnenmaas bleef de gevaarlijkste ploeg. Men bleef vanuit het systeem spelen. Nieuwenhoorn kwam in de tweede helft wel wat vaker in de 16 meter van Binnenmaas maar onze verdediging stond ook deze wedstrijd weer hun mannetje. Binnenmaas kreeg ook in tweede helft nog diverse kansen maar verder dan een “buitenspel” doelpunt van Kjell dat werd afgekeurd kwam men niet. 10 minuten voor tijd was het toch Nieuwenhoorn die de 2-1 liet aantekenen en moesten de mouwen nog even worden opgestroopt om de wedstrijd winnend af te sluiten en dat lukte.

Vandaag was echt een team prestatie waarin iedereen liet zien iets voor elkaar over te hebben. Dat was mooi om te zien want als team kunnen jullie ver komen. Deze wedstrijd stond onder leiding van Frans de Geus die de wedstrijd goed onder controle had. Ook willen we Leonie Saarloos (de vriendin van Sander Sterrenburg) bedanken voor de mooie foto’s die ze altijd van onze wedstrijden maakt.

Op naar zaterdag wat een nog grotere uitdaging gaat worden.Want dan gaan we namelijk bij het sterke Oranje Wit O23 op bezoek. Aftrap is om 13.00 uur in Dordrecht.

15′ Joshua Ender 1-0
22′ Stijn Remmers 2-0
80′ 2-1

Opstelling:
Dirk Boonstoppel – Rick van de Heijden – Sander Sterrenburg- Max Huisman  – Dylan Peek  – Joshua Ender – Joey de Graaf – Jeppe Lubbelinkhof- Stijn Remmers – Kjell de Boon – Alon Schipper 

3′ Mike de Graaf v Alon Schipper
45′ Tim van Meijeren v Jeppe Lubbelinkhof
55′ Finn van Steijn v Sander Sterrenburg
80′ Jeppe Lubbelinkhof v Mike de Graaf