Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het beker seizoen op het programma. De mannen van Jorian en Xander begonnen vol strijdlust aan een op voorhand lastige pot. Beide teams kende elkaar al van eerder competities en zijn in de afgelopen jaren elkaar al vaak tegengekomen.

De wedstrijd begon en al snel was duidelijk dat Zuidland de bovenliggende partij was. De ploeg in het zwart kwam een aantal keer richting de 16 van FC Binnenmaas maar wist nog niet echt tot een grote kans te komen. Met vlagen wisten de jongens goed te combineren en wisten ze de 16 van Zuidland wat vaker te bereiken maar ontbrak het vaak net in de laatste fase om echt gevaarlijk te kunnen worden. Uit een counter kwam na een goede individuele actie van de linksbuiten van Zuidland op een 0-1 voorsprong. Met deze stand gingen we ook de rust in.

Binnenmaas wist na de rust ook geen vuist te maken ten het goed spelende Zuidland en kwam op een 0-2 achterstand. Dit was ook de einduitslag. Op naar een nieuwe week waarin we als volgende tegenstander het thuis opnemen tegen SHO 2. We hopen dan op de steun van de DLZ.