De competitie is gestart voor de O23 en vandaag stond de uitwedstrijd tegen Pelikaan 023 op de agenda. Al meteen was te merken dat het vandaag om het echie ging. De mouwen werden opgestroopt en de spelers waren zich er van bewust dat vandaag de punten mee moeten naar Binnenmaas. Maar al snel in de wedstrijd keek de O23 tegen een achterstand aan. In de 2e minuut werd een doorgebroken speler van Pelikaan net buiten de 16 neergelegd. Van uit  de vrije trap die daarop volgde en onhoudbaar was voor Dirk, scoorde Pelikaan. Binnenmaas moest zich zelf even herpakken en had ook nog de pech dat Stefan den Hoed na 8 minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Alon kwam voor hem in de plaats. Er volgende wat omzettingen, Rob en Marius hadden snel door waar de zwakke en sterke punten lagen van Pelikaan,  waardoor Binnenmaas weer wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Er volgde kansen aan beide kanten maar Dirk was vandaag heer en meester in zijn zestienmeter gebied. In de 34e minuut net na de drinkpauze die met deze temperaturen wel nodig was was het Alon die goed doorzette en voor de 1-1 op het scorebord tekende. Met deze stand brak dan ook de rust aan.

Beide teams hadden er zin in. Pelikaan was de eerste helft iets sterker geweest maar de tweede helft was het Binnenmaas die de wedstrijd naar zich toe trok…. Na een knappe aanval kwam de bal bij Mike, die vandaag een van betere was, deze opende op Kjell die een knappe voorzet heel mooi zag worden afgewerkt door een prima kopbal van Samu, 1-2. Binnenmaas kreeg nog meer kansen maar vergat zich zelf te belonen waardoor Pelikaan in de wedstrijd bleef. Maar in de 76′ minuut was het Finn van Steyn die na een mooie actie de laatste man uit kapte en de 1-3 liet aantekenen. Pelikaan probeerde nog van alles maar door als team voor elkaar te blijven werken kon Binnenmaas de eerste 3 punten meenemen naar Maasdam. Op naar volgende week dan staat om 10.30 uur de thuiswedstrijd tegen Bolnes 023 op de agenda. We hopen dan alle supporters die er ook waren in Zwijndrecht weer te zien.

3′ 1-0
34′ 1-1 Alon Schipper
51′ 1-2  Samu John Fetewi
76′ 1-3 Finn van Steijn

Opstelling
Dirk Boonstoppel – Rick van de Heijden – Sander Sterrenburg – Joey de Graaf – Dylan Peek  – Joshua Ender – Finn van Steijn – Stefan den Hoed – Mike de Graaf – Samu John Fetewi – Kjell de Boon

8′ Alon Schipper voor Stefan den Hoed
60′ Jeppe Lubbelinkhof voor Kjell de Boon