Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd voor FC Binnenmaas op het programma en wel tegen zondag 2e klasser Coal. Het team van trainer Ali Rziki herbergt een paar ervaren spelers waarvan oud speler van Excelsior, Adnan Alisic de bekendste is.

Het eerste kwartier was het vooral aftasten wat beide ploegen deden. Jannick v.d. Laan probeerde twee keer vanaf randje zestien uit te halen maar beide schoten werden geblokt en een voorzet van Youri van Noort was net iets te scherp voor de inlopende Junior van Esch die hierdoor de bal alleen met het hoofd kon schampen en zo de bal voorlangs zag gaan. Na een kwartier spelen kreeg FC Binnenmaas de Rotterdammers beter onder druk en door goed en snel combinatiespel werden er ook kansen gecreƫerd. In minuut 28 was er een perfecte voorzet van Charlie de Graaf die helaas door Angelo Puriel net werd over gekopt. 5 minuten later schoot dezelfde Angelo Puriel vanaf een meter of achtien hard tegen de onderkant van de lat. De terugkomende bal kon net niet door Junior van Esch in het doel gekopt worden door goed keeperswerk van Ouail Berbia. Weer drie minuten later stormde Rivet Nefuani de zestien binnen en ging over het been van Haris Kharovic maar de scheidsrechter zag hier wonderwel geen strafschop in. FC Binnenmaas voerde de druk nog verder op en na een mooie aanval opgezet door Maurice Boer en Angelo Puriel kwam de bal bij Youri van Noort terecht. Die sneed de zestien in en krulde de bal mooi langs de uitkomende doelman in de lange hoek. Daar was dus de verdiende voorsprong voor de thuisclub 1-0.

Na rust was het Coal dat FC Binnenmaas onder druk wist te zetten en daar hadden de mannen van trainer Michel van Noort wat problemen mee. Het kon moeilijk de vrije man op het middenveld vinden. Wel stond de verdediging zijn mannetje en werden er vrijwel geen kansen aan de aanvallers van Coal weggeven. De snelle en behendige Sijenterligue Boahen werd door nieuwkomer Rivet Nefuani volledig uit de wedstrijd gespeeld en de ervaren spits Sanin Stupac zat bij Luc Rozendaal en Steve van Puffelen in de tang. Bij een goede uitval in minuut 55 stuurde Angelo Puriel met een mooi boogballetje Junior van Esch de diepte in. Junior lobte de bal over de uitkomende doelman, de bal leek over de doellijn te zijn geweest voordat hij door een verdediger van Coal werd weggewerkt. De scheidsrechter stond helaas te ver van de situatie af om het goed te kunnen waarnemen en liet doorspelen. Kort hierna speelde Youri van Noort een paar verdedigers van Coal uit met twee mooie sleep bewegingen maar stuitte helaas op de voet van de keeper. Hierna kabbelde de wedstrijd verder voort. Coal kon niet echt een vuist maken om FC Binnenmaas pijn te doen. Na een uur spelen kwamen in het veld Delano Oehlers en Xavi Preesman voor de moe gestreden Junior van Esch en Angelo Puriel. Ook mocht Finn van Steyn zijn debuut voor FC Binnenmaas 1 nog maken en deed dat prima. Het duurde tot de 88ste minuut voordat FC Binnenmaas de wedstrijd in het slot kon gooien. De hard werkende Charlie de Graaf kwam goed over linkerkant door en trok de bal goed terug richting de zestien meterlijn. Daar kwam de ingevallen Xavi Preesman aan gespurt en met een bekeken bal stuurde hij de doelman de verkeerde kant op en scoorde zijn 1e goal voor FC Binnenmaas 1 en dus de 2-0. Mooi was te zien en te horen dat de volle tribune (lekker in de schaduw) zijn goal met luid gejuich vierde. Het sportief spelende Coal gaf nog niet helemaal op want in blessuretijd was er een voorzet die bij de tweede paal terecht kwam en kon worden ingekopt door Sarwan Ramdin, maar daar was doelman Thijs Botterhuis goed op zijn hoede en keerde de inzet prachtig. Zo bleef het dus 2-0 voor de thuisploeg wat ook een verdiende uitslag was.

Aanstaande dinsdag gaat de oefenwedstrijd tegen DFC helaas door familieomstandigheden bij onze gasten niet door. De eerst volgende wedstrijd is nu dus zaterdag 10 september. En wat voor eentje. De derby bij NSVV. Zij begonnen ook goed aan het bekertoernooi door knap met 3-4 te winnen bij Spartaan ’20. De aftrap in Numansdorp zal zijn om 14.30 uur. Ook dan hopen staf en spelers weer op uw support.