Na een 5-3 overwinning op Yvv de Zwervers is FC Binnenmaas op doelsaldo 2e geworden. Dit omdat Berkel met 5-0 wist te winnen van gastheer LMO.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Binnenmaas maar de inzet van Angelo Puriel na een voorzet van Mayles Glenn was te slap. Daarna kwam Yvv de Zwervers verrassend op voorsprong. Rivet Nefuani taste bij een steekbal mis waardoor er een voorzet kon komen. Die werd bij de 1e paal binnengewerkt, 0-1. Net als afgelopen donderdag kon FC Binnenmaas dus weer in de achtervolging. Het kon gelukkig snel orde op zaken stellen door 3 snelle goals achter elkaar. Bij de eerste had FC Binnenmaas het geluk aan zijn zijde door mistasten van de keeper na een inzet van Delano Oehlers, 1-1. De 2-1 volgde twee minuten later. Een voorzet van Angelo Puriel kwam bij Mayles Glenn terecht die hard uithaalde en zo FC Binnenmaas dus voorsprong zette. Drie minuten later was het weer raak. Delano Oehlers werd de diepte ingestuurd door Jannick v.d. Laan, Delano klopte zijn tegenstander op snelheid en schoot hard via de binnenkant van de paal raak, 3-1. Dit werd tevens de ruststand.

Na rust liep FC Binnenmaas verder uit naar een 5-1 voorsprong. Eerst was het Junior van Esch die een foutje in de defensie van Zwervers afstrafte, 4-1. De 5-1 werd gemaakt door de goed meegekomen Leroy Verwey na een goede combinatie tussen Youri van Noort en Junior van Esch. Door de stand op het andere veld lag FC Binnenmaas dus op koers naar toernooi winst. Maar door de ruime voorsprong werd FC Binnenmaas te gemakkelijk en ging het  onzuiver spelen. Hierdoor kon Zwervers terug in de wedstrijd komen. FC Binnenmaas kwam zeker nog wel tot kansen, maar door soms voor eigen succes te gaan of onzuivere afwerking werd de score niet verder meer verhoogd. Doordat Zwervers steeds meer balbezit kreeg dwong het het ook kansen af. Na een fout in de opbouw van FC Binnenmaas kon Zwervers weg in de omschakeling en zo werd het dus 5-2. Zwervers bleef knokken voor een beter resultaat en scoorde zelfs nog een keer. Een vrije trap werd door een speler in de muur met de hand beroerd en zo ging de bal terecht op de stip. De bal vloog hard en hoog in de hoek. Doelman Thijs Botterhuis kon er net niet genoeg zijn vuist achter krijgen, 5-3. Door deze stand ging Berkel dus door een beter doelsaldo er met de toernooi winst vandoor.

De voorbereiding zit er na een aantal oefenwedstrijden gedeeltelijk op waarin FC Binnenmaas wel een hoop gescoord heeft maar ook veel tegendoelpunten heeft moeten incasseren. Hier zal de technische staf en het team mee aan de slag moeten als het straks om het “echie” gaat. FC Binnenmaas kan zich nu op gaan maken voor 3 officiële bekerwedstrijden. Te beginnen volgende zaterdag thuis op “De Lange Weide”. Dan komt zondag 2e klasser Coal op bezoek. Let op, de aftrap zal zijn om 15.30 uur!