De mannen van Michel van Noort traden donderdagavond aan tegen gastheer LMO op het Theo van Mourik toernooi. De andere deelnemers zijn Yvv de Zwervers en CVV Berkel.

FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd. Er werd via de flanken aangevallen en hierdoor kreeg het ook een aantal hele goede kansen. Helaas werden deze verzilverd. Yannick, Daan en Charlie stuiten op de goede keeper en bij een snelle uitbraak was Steve slordig in zijn eindpass waardoor een overal situatie voor de goal verloren ging. LMO dat vooral via de lange bal vanaf de keeper op spits Daley Hilkemeijer speelde kwam uit het niets op voorsprong. Na een uitbal ter hoogte van de zestienmeter van FC Binnenmaas werd er te slap verdedigd waardoor de speler van LMO vrij kon uithalen. De bal vloog onhoudbaar achter doelman Dirk Boonstoppel. 1-0 voor de thuisclub. FC Binnenmaas liet het er niet bij zitten en drukte LMO steeds verder terug. De gelijkmaker kwam voort uit balverlies van een verdediger van LMO die zich verslikte in Daan Leggedoor. Alleen voor de keeper gooide Daan er een mooie sleep uit, hield het overzicht en stelde daarna Angelo Puriel in staat om de 1-1 op het scorebord te zetten. Daarna kreeg Daan nog een grote kans bij de tweede paal maar maaide na een goede aanname verrassend over de bal. Hierna werd het spel van FC Binnenmaas weer wat slordig. Er werd teveel door het centrum heen gespeeld waardoor er veel balverlies ontstond, waar de ruimte juist op de flanken lag. Zo kon LMO ook steeds beter in het spel komen en aan aanvallen denken. Het kwam zelfs weer op voorsprong maar had hier wel hulp van FC Binnenmaas voor nodig. Doelman Dirk Boonstoppel wilde een snelle spelhervatting plaatsen naar de spitsen maar raakte de bal verkeerd. De hoge uittrap kwam op het hoofd van Angelo Puriel die hem bij Charlie de Graaf bracht. Die dacht met een achterwaartse kopbal zijn doelman weer te bereiken maar daar stond de slimme Daley Hilkemeijer nog tussen. Die wist met deze kans wel raad en bracht zo net voor rust de stand op 2-1.

FC Binnenmaas kon dus na rust weer in de achtervolging. De technische staf bracht wat wissels in maar het spel werd niet direct veel beter. Dit wekte wat irritatie op die weer werd afgereageerd op de soms warrig leidende scheidsrechter. Dit werkt nooit in je voordeel en het is dan ook veel beter door je energie in de concentratie te leggen waardoor het spel zuiverder wordt en je zo weer tot goede aanvallen komt. Toch kwam de gelijkmaker weer op het scorebord. Een uitbal werd aan FC Binnenmaas gegeven door de scheidsrechter waar de grensrechter van LMO de andere kant op vlagde. De uitbal werd snel genomen en Delano Oehlers ging er vandoor. Hij bediende Jianno Andrade Dos Reis Borges die de 2-2 aantekende. FC Binnenmaas bleef het lastig houden met de lange ballen van achteruit vanaf de doelman van LMO. Na een corner werd de bal teruggebracht en kwam bij Daley Hilkemeijer terecht. Die dacht LMO weer op voorsprong te zetten maar deed dat in buitenspelpositie. Assistent scheidsrechter Derk v.d. Laan had dit scherp in de gaten. Hierna werden de jongelingen Robin Verhoeven en Xavi Preesman nog ingebracht die de dag ervoor nog een wedstrijd met O23 hadden gespeeld. Xavi kreeg een goede schietkans na een goede actie van Jannick v.d. Laan maar raakte de bal niet vol. Toch kwam FC Binnenmaas eindelijk op voorsprong. Een diepe bal van Mayles Glenn liet Daan Leggedoor in buitenspel positie slim lopen waardoor Yannick vd Laan die vanuit het middenveld kwam in balbezit kwam. Die bediende op zijn beurt weer Jianno Andrade Dos Reis Borges die zijn tweede van de avond maakte, 2-3. Het balbezit percentage voor FC Binnenmaas ging door de voorsprong weer omhoog en zo kon het ook de wedstrijd in het slot gooien. Na een mooie aanval via Robin Verhoeven en Delano Oehlers kwam de voorzet bij de tweede paal bij Daan Leggedoor terecht. Die vond Mayles Glenn op de zestienmeter. Met een harde schuiver bracht hij de stand op 2-4. Zo ging de winst dus naar FC Binnenmaas in een wedstrijd die ze eerder hadden moeten beslissen en je het voor jezelf dus een stuk makkelijker had kunnen maken.

Aanstaande zaterdag wacht FC Binnenmaas de volgende tegenstander in het toernooi en dat is Yvv de Zwervers. Zij verloren nipt met 3-2 van CVV Berkel. Aanvang zaterdag middag op het terrein van LMO is 14.30 uur.