Woensdagavond speelde de 023 een vriendschappelijke wedstrijd  tegen de O23 van SHO dat uitgaat komen in de 3 Divisie. FC Binnenmaas gaat uitkomen in de 4e divisie. Vanaf het begin was te zien dat SHO met zijn onder 23 al wat langer bij elkaar is en enkele stappen verder is en dat onze O23 aan de bak moest.  Al in de 5e minuut kreeg SHO een vrije trap net buiten de 16 meter die knap werd ingeschoten in de rechter bovenhoek, 0-1. Binnenmaas moest zich zelf even herpakken. Maar de duels werden te vaak verloren en ook de bal in de ploeg houden bleek een moeilijke opgave tegen een SHO dat overal boven op zat en ook de tweede bal vaak wist te winnen. Na 19 minuten sneed SHO wederom door de verdediging heen en ook deze kans werd knap afgerond 0-2. Binnenmaas kreeg wat kleine kansjes maar het was SHO die de wedstrijd dicteerde. Bij één van de sporadische uitvallen van Binnenmaas was het een handsbal van een SHO verdediger binnen de 16 meter en de zeer goed leidende scheidsrechter Quinn Vugts kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Helaas miste Junior deze kans om weer in de wedstrijd te komen en de rebound die daarna nog ontstond werd door Kjell op de paal geschoten. SHO bleef sterker en zorgde voor rust nog voor de 0-3 en O-4 uit knap opgezette aanvallen. Ook na de thee was het SHO die wederom de wedstrijd dicteerde. Binnenmaas probeerde vandaag van alles maar helaas bleek dat deze tegenstander op alle vlakken te sterk te was. In de 25e minuut kreeg een speler van SHO nog wel rood nadat Junior was doorgebroken, maar ook met 10 man speelde SHO de wedstrijd knap uit. Binnenmaas kreeg iets meer kleine kansjes maar het was SHO dat 5 minuten voor tijd de eindstand op het scorebord vastlegde 0-5. Toch was het een pot om te leren en om te zien waar onze jongens staan. De automatismen komen vanzelf als ze in de deze samenstelling wat langer met elkaar spelen. Er is werk aan de winkel en kunnen de balans pas na een paar weken gaan opmaken of we stappen kunnen maken en gemaakt hebben om aan dit niveau wat SHO liet zien te kunnen aanhaken. Op naar de volgende wedstrijd.

Opstelling:
Dirk  Boonstoppel, Robin Verhoeven, Xavi Preesman, Rune Toet, Mayles Glenn, Dylan Peek, Joshua Ender, Finn van Steijn, Stefan den Hoed, Junior van Esch, Kjell de Boon.

Wissels:
15e min. Jeppe Lubbelinkhof voor Dylan Peek
27e min. Mike de Graaf voor Joshua Ender
40e min. Rick van der Heijden voor Kjell de Boon
46e min. Dylan Peek voor Mayles Glenn
46e min. Joshua Herder voor Rune Toet
53e min. Kjell de Boon voor Mike de Graaf
65e min. Rune Toet voor Finn van Steijn