FC Binnenmaas reisde zaterdagmiddag af naar Gorinchem om het op te nemen tegen de kersverse 1e klasser SVW. Een elftal met zeer goede en behendige spelers en waren net wat verder in de voorbereiding dan de ploeg van Michel van Noort.

Wel was het FC Binnenmaas dat flitsend begon. Het was in de 3e minuut Jianno Andrade Dos Reis Borges die zijn man passeerde en Junior van Esch bediende. Helaas vond hij de doelman van SVW op zijn weg. Maar twee minuten later was het wel raak. Joey de Graaf krulde een vrije trap vanaf puntje zestien goed aangesneden in. De bal werd net geschampt door een verdediger en viel zo bij de tweede paal binnen omdat aanvoerder Luc Rozendaal de verdedigers van SVW goed hinderde, 0-1. FC Binnenmaas ging goed door met georganiseerd spelen en dwong meer kansen af. In minuut 8 was het een ingestudeerde corner die via drie schijven bij Jianno Andrade Dos Reis Borges kwam die rustig kon afdrukken. 0-2. Na 20 minuten nam SVW het heft in handen en dwong ook zijn kansen af. Het was  spits Mounir El Ouazizi die door de defensie van FC Binnenmaas slalomde en zo doelman Thijs Botterhuis het nakijken gaf, 1-2 in minuut 23. SVW voerde het tempo nog verder op maar de defensie van FC Binnenmaas hield goed stand. Zelf was het gevaarlijk met een schot van grote afstand van Jianno Andrade Dos Reis Borges dat net over de lat zeilde en Charlie de Graaf die met een mooi schot vanaf 20 meter hard de lat raakte. Helaas voor FC Binnenmaas viel de gelijkmaker net in de laatste minuut voor rust. Een verkeerde inschatting van een verdediger van
FC Binnenmaas gaf linksbuiten Denzel Libretto vrije doortocht. Met een harde knal in de lange hoek werd zo de ruststand 2-2.

Na rust een zelfde beeld als in de eerste helft. FC Binnenmaas nam weer snel na aftrap de leiding. Een mooie combinatie tussen Steven van Puffelen, Robin Verhoeven en Xavi Preesman sneed door de defensie van SVW heen. Xavi Preesman bediende Junior van Esch met een goede lage voorzet en Junior beloonde nu wel zijn goede loopactie door de keeper kansloos te laten, 2-3. In de 49ste minuut liet Rivet Ramario Nefuani de defensie van SVW zijn hielen zien en schoot prachtig raak in de lange hoek, 2-4. SVW kon het hier natuurlijk niet bij laten zitten en gaf vol gas. Eerst was er een poeier na een mooie combinatie op de zestienmeterlijn tegen de onderkant van de lat van El Ouazizi. En daarna moest doelman Thijs Botterhuis al zijn klasse tonen om de voorsprong in stand te houden. Maar na 75 minuten ging door het hoge tempo op het hete kunstgras  bij de meeste spelers van FC Binnenmaas het kaarsje langzaam uit. In minuut 83 werd een voorzet bij de 2e paal goed vliegend ingekopt door Libretto en zo stond het 3-4. SVW rook bloed en het moegestreden FC Binnenmaas kon de bal niet lang meer in de ploeg houden. En zo kwam SVW verdiend aan de gelijkmaker maar wel door een frommelgoal. Thijs Botterhuis stopte een inzet van dichtbij, maar de terugspringende bal kwam onfortuinlijk tegen de scheenbeschermer van Luc Rozendaal en zo rolde de bal tergend langzaam in de goal, 4-4. Het werd in de slotminuut zelfs nog 5-4 omdat een voorzet met het hoofd werd verlengd door SVW topscorer van vorig seizoen Mounir El Ouazizi, die de bal zo de lange hoek in zag vliegen.

Dit was over de gehele wedstrijd gezien misschien iets teveel voor SVW en te weinig voor FC Binnenmaas. Maar met het getoonde spel, het inpassen van nieuwe spelers, spelers overgekomen uit de jo19-1 die hun minuten maakten en de conditionele prikkel kan de technische staf van FC Binnenmaas zeker vooruit.

De volgende wedstrijd van ons 1e elftal zal zijn op donderdagavond 25 augustus op het “Theo van Mourik” toernooi tegen gastheer rvv LMO. De aftrap tegen het team van trainer Fred van Zon zal zijn om 20.00 uur.