Zaterdag 18 juni was het eindelijk zo ver. Na 2 jaar afwezigheid is het weer Hoeksche Waard bokaal finale tijd. Maar liefst 9 jeugdteams wisten de A finales te behalen. Een geweldig resultaat. Onderstaande een korte samenvatting van die finales:

FC Binnenmaas JO10-1 – NSVV JO10-1
De boys van JO10-1 trapte de start van de HW-bokaal finale al vroeg af. Zij waren het eerste team wat in actie kwam. En een finale blijft een finale. De tegenstander NSVV geen onbekende dit seizoen werd al eerder 2 keer verslagen. De druk ligt dus bij ons. En daar hadden de spelers dan ook veel last van. Ondanks een snelle en verdiende voorsprong van 2-0 liep het niet zoals gewenst. Na 2x 30 minuten stond er een 4-4 op het score bord. Er volgde een penalty reeks hierin bleken onze boys de coolste en de terechte winnaar op basis van het spelbeeld.Een mooie eerste opsteker van de dag. Een geweldige TEAM prestatie.

FC Binnenmaas MO15 – SHO MO15
FC Binnenmaas MO15 trad in de finale van de Hoeksche Waard bokaal aan tegen SHO MO15, waar in de poulefase nog met 6-1 van verloren werd. Vanaf het begin van de wedstrijd werd SHO echter onder druk gezet door fel spel van de MO15. Het spel ging redelijk gelijk op, maar in de 26e minuut scoorde Esmee verdiend de 1-0. Vlak voor rust maakte Esmee ook de 2-0 na een assist van keepster Claire.Na de rust had SHO (wat 1 klasse hoger speelt) de overhand, en maakten ze al snel de 2-1 en de 2-2. Maar 1 minuut na de gelijkmaker scoorde Esmee weer, en was de stand weer in het voordeel van de MO15. Er werd door beide teams geknokt tot aan het einde van de wedstrijd, maar verdedigend stond alles goed bij Binnenmaas. Mede door botsingen en blessures werden er wat extra minuten bijgeteld. Net in blessuretijd kwam SHO weer op gelijke hoogte en leek het op penalty’s aan te komen. Maar in de 4e minuut van de blessuretijd scoorde Esmee haar 4e doelpunt en kon het feest beginnen! Vol trots stonden het team en de trainers op het podium om de Rini van Trigtbokaal in ontvangst te nemen.

FC Binnenmaas JO14 – SHO JO14
Zaterdag 18 juni 2022 stond de finalewedstrijd van de felbegeerde HW Bokaal op het programma.  Deze beladen wedstrijd zou worden gespeeld tegen SHO.  De wedstrijd werd gelukkig gespeeld op echt gras en gezien de warmte die dag was dit een uitstekende keuze. De wedstrijd zelf startte voortvarend voor FC Binnenmaas.  SHO kon het spel niet maken en had als enige keuze om de lange ballen naar voren te spelen om de snelle linksbuitenspeler te bedienen.  De achterhoede van FC Binnenmaas bestaan uit een aantal spelers die snel en niet voor de duvel bang zijn.  De lange ballen van SHO werden door hun telkens onderschept. FC Binnenmaas speelde verzorgd voetbal en bouwde vanaf het middenveld met goede combinatiespel de aanvallen naar het doel van SHO. Na een flitsende pas van midden werd een doorbraak geforceerd en werd de 1-0 voor FC Binnenmaas gescoord.  SHO kreeg kort na de voorsprong nog vanaf de penaltystip de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Maar gelukkig voor ons werd deze gemist. De tweede helft startte zoals de eerste en FC Binnenmaas bleef voetballen en SHO werd een paar keer gevaarlijk met de lange ballen.  Nadat de keeper van SHO de bal vanaf de grond een trap naar voren wilde geven dook onze spits voor de keeper op. De bal kaatste tegen de spits het doel in, 2-0. De beker was in zicht. Kort na het doelpunt werd na een aanval van FC Binnenmaas een schot op doel door de keeper van SHO ter nauwe nood gekeerd en kon de rebound door de spits in worden getikt, 3-0.  De buit was binnen, dacht FC Binnenmaas. De laatste 10 minuten was rommelige en werd er niet meer goed gevoetbald.  SHO kwam nog door 2 keer te scoren dicht bij de gelijkmaker.  De scheidsrechter blies voor einde wedstrijd en er kon eindelijk door de spelers van FC Binnenmaas de 1e plaats worden gevierd.

FC Binnenmaas JO15-1 – SHO JO15-1
Op het warmste moment van de dag was het de beurt aan onze JO15-1. De tegenstander geen onbekende SHO JO15-1, zij speelde dit seizoen al diverse keren tegen elkaar. De trainers hadden helaas niet de beschikking over een volledig fitte selectie. Toch barstte het van de strijdlust om in deze finale te gaan stunten. Door een vroege tegen goal moest het strijdplan om worden gegooid. Dit leverde diverse kansen op voor onze 15-1 maar tot doelpunten kwam het helaas niet. Door een onnodige gele kaart kwamen we met 10 man te staan en moesten we wederom de meerdere bekennen in SHO JO15-1. Een ploeg die voor dit moment verder is dan wij. Een mooie medaille als herinnering voor onze JO15-1.

FC Binnenmaas MO11 – ‘s-Gravendeel MO11
Op het ongewone tijdstip van 15.30 uur trapte de meiden af tegen ‘s Gravendeel. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat dit een zeer eenzijdige wedstrijd zou worden. Aan de meiden van FC Binnenmaas de taak om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Dit lukte vrij goed, al waren we met momenten toch te snel geneigd om voor eigen succes te gaan. Na het eerste kwart hebben we dat ook benoemd met elkaar en werd het veldspel beter, dit resulteerde in een 10-0 rust stand. In de tweede helft bleven we de combinaties zoeken, dat leverde een stortvloed aan kansen op. Uiteindelijk stokte de teller op 20 doelpunten! Een mooie kroon op dit seizoen, het winnen van de Hoeksche Waard bokaal!

FC Binnenmaas JO8-1 – s-Gravendeel JO8-1 
De spanning zat in aanloop van de Hoeksche Waard finale er een klein beetje in bij de boys van de JO8-1. Tegen ‘s-Gravendeel JO8-1 werd al 2x eerder dit seizoen gewonnen, maar deze wedstrijd zou toch net iets anders zijn… Hun 1e echte finale!! Na ons strijdplan goed besproken te hebben waren de boys er allemaal helemaal klaar voor. Dit was de eerste 10 minuten ook duidelijk te zien! Ze knalden er vol in, gaven de tegenstander geen enkele tijd om te combineren en kwamen al snel (met meerdere mooie doelpunten) op een 5-0 voorsprong! De jubelstemming zat er gelijk in, maar we hadden nog 30 minuten te spelen! Na een ruststand van 8-2 en een paar fantastische acties in de laatste fase liepen we uit tot een mooie eindstand: 13-3!! We zijn KAMPIOEN!! Een wedstrijd om trots op te zijn en wat een mooi einde van het seizoen!

FC Binnenmaas MO17 – NSVV MO17
Op zaterdag 18 juni 13:45 uur stond de finale van de Hoeksche Waard Bokaal op de planning voor de MO17-1. De tegenstander was NSVV MO17-1. Van tevoren hebben wij eerst gezellig gebruncht om vervolgens richting NSVV te vertrekken. Wij wisten dat het een zware wedstrijd zou worden door de warme omstandigheden. We begonnen de wedstrijd goed, maar waren vooral slordig in de eindpass. Gelukkig maakte Tess net voor rust op een mooie wijze 1-0 waardoor we gingen rusten met een voorsprong. Onze meiden hadden het zwaar en creëerden in de tweede helft voldoende kansen. Echter verzuimden we om de voorsprong te vergroten. Door te strijden als team heeft de MO17-1 de bokaal binnengesleept! We hebben een team gezien dat voor elkaar door het vuur ging en ondanks de hitte een prima prestatie leverde. De meiden hadden hier al maanden naar toegeleefd. De winst van de Hoeksche waard bokaal is een kroon op dit seizoen. Een hele mooie teamprestatie waar wij als trainers trots op zijn!!

FC Binnenmaas JO9-1 – SHO JO9-1
Zaterdag 18 juni maakte de jongens van de jo9-1 zich op voor de finale van de Hoeksche waard bokaal op het snikhete veld van NSVV. SHO JO9-1 was de tegenstander. De mannen begonnen gelijk sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op een voorsprong. Deze voorsprong werd met goed samenspel al heel snel verder uitgebouwd, waardoor we met 9-0 de rust in gingen. Na de rust was de energie iets minder maar desalniettemin wisten de mannen nog 3 keer te scoren waardoor de eindstand op 12-2 is gekomen. Wat een prachtige prestatie van deze kanjers!

FC Binnenmaas JO19-1 – NSVV JO19–1
Na een prachtig seizoen was 18 juni eindelijk matchday. Nog nooit was het zo stil in de kleedkamer, met witte gespannen bekkies. De supporters waren in grote getalen aanwezig. We moesten het als team gaan maken vandaag!  Tijdens een bloedheet duel werd het een ware thriller. 1-0 voor, 1-1, 2-1 achter, 3-1 achter….de aanhang bleef achter ons staan, we gaven niet op. 3-2 en nog 10 minuten te spelen. 3-3 na een penalty. En toen….de laatste minuut een vrije trap en goal. 4-3 gewonnen. Wat daarna gebeurde gaf iedereen kippenvel en bij sommige tranen. Spelers en supporters…FC Binnenmaas was 1 team en vierde massaal de overwinning op het veld. Wat kunnen wij trots zijn op onze club.

Als club zijn wij super TROTS dat onze teams dit hebben gepresteerd. Het is voor ons een bevestiging dat we met de ingeslagen weg de juiste route bewandelen. De jeugdopleiding is op het hoogste niveau van de Hoeksche waard met 8 finale overwinningen is dit bevestigd. Zowel de meiden- als jongensafdeling is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Wij zijn dan ook trots op al onze trainers en leiders en andere betrokken die deze ontwikkeling met elkaar mogelijk maken. Ook zijn wij het bestuur van FC Binnenmaas ook zeer erkentelijk voor de mogelijkheden die wij krijgen om de jeugdopleiding te mogen en kunnen blijven ontwikkelen.

Op naar de HW-bokaal finales 2023 bij OSV Oud Beijerland.

De Technische Commissie