Vandaag stond er weer een derby op het programma tegen NSVV. De vorige keer speelde we de uitwedstrijd en eindigde deze in 5-3 in het voordeel van FC Binnenmaas uiteraard.
 
Op een zonovergoten sportpark de Lange Weide begonnen we vandaag aan een belangrijke wedstrijd richting de periodetitel of eventueel een kampioenschap.
 
De wedstrijd begon rommelig en beide partijen konden niet lang van het balbezit genieten. Uit het niets kwam daar ook de 0-1 van Levi Vugts.
 
Al snel wisten de mannen zich te herpakken en kwamen we gelijk door Junior van Esch na een mooie lange bal van Joey de Graaf. 
De mannen pakte stevig door en kwamen door een rebound van de wisselvallig spelende keeper van NSVV op een 2-1 voorsprong. Bryan kopte hier met z’n stip de 2-1 in het netje van NSVV.  Dit was ook de ruststand waarbij we aan de thee gingen.
 
De wedstrijd kabbelde voort en door goed georganiseerde spel kwam plots de 3-1 uit de lucht vallen. 
De ingevallen Mikey de Graaf gaf een bal voor de goal waarbij de keeper hopeloos in de fout ging, de befaamde hete bitterbal. De keeper liet de bal los waardoor de bal het net raakte.
 
De einduitslag stond hierbij ook op het scorebord. De mannen behaalde een volwassen overwinning (3-1) en gaan volgende week op jacht naar een prijs met de uitwedstrijd tegen Strijen.