Door het vertrek van Michael Mathilda (stopt), Lars Brinkman (naar XerxesDZB) en Wessel Kool (naar fc IJsselmonde) is de technische staf op zoek gegaan naar vervangers om de selektie weer op sterkte te brengen voor een belangrijk volgend seizoen.Dit omdat de degradatieregeling veranderd en er in 2023 minder nieuwe tweede klassen worden geformeerd. Ook de start van ons nieuwe O23 elftal verdiend de aandacht in de 4e divisie waar we ook erg naar uitkijken. 
 
Na verschillende gesprekken met spelers is de keuze gevallen op Jianno Andrade Dos Reis Borges.
 
Jianno (24) is begonnen met voetbal bij Sparta en heeft daar tot de B junioren gespeeld en maakte toen de overstap naar Alexandria’66 waar hij samen speelde met Youri van Noort en Leroy Verwey. 
Na Alexandria’66 maakte hij de overstap naar XerxesDZB zaterdag om zijn eerste wedstrijden in de senioren te gaan spelen. 
De rappe buitenspeler speelde toen veelal in het 2e elftal maar viel wel op door zijn goede spel. Zo wist vv Brielle hem te verleiden voor een overstap naar de vestingstad maar de corona seizoenen maakte het er allemaal niet leuker op. Omdat Jianno ook de opleiding Global Marketing & Sales aan de Hoge School in Rotterdam volgt koos hij in december voor zijn studie en zit nu in het 3e jaar.
Maar de rasvoetballer wilde graag weer het veld op en via onze Leroy kwam hij in contact met FC Binnenmaas. Na gesprekken op de club met de TC en hoofdtrainer Michel van Noort heeft hij besloten om voor FC Binnenmaas uit te komen. “Ik heb onwijs veel zin om voor deze mooie club uit te komen en hoop dat ik met mijn spel belangrijk kan zijn voor het team”.
 
Wij wensen Jianno heel veel plezier en succes.