Op dinsdag 10 mei was er door de KNVB een compleet programma ingedeeld en zo moest FC Binnenmaas afreizen naar het mooie Sportpark West van Rozenburg. De ploeg die nog steeds strijdt om van de laatste plaats af te komen. De wedstrijd werd eigenlijk een kopie van de thuiswedstrijd die door FC Binnenmaas met 4-3 werd gewonnen en ook toen Rozenburg wel een punt verdiende.

De in het grijs gestoken Event Tyres formatie kon vanavond weer beschikken over de van blessure teruggekeerde Leroy Verwey. Wel begon topscorer Daan Leggedoor licht geblesseerd op de bank en was meegegaan wanneer de nood hoog zou zijn. Later zou blijken dat dit een juiste keuze is geweest. 
 
FC Binnenmaas begon net als afgelopen zaterdag wel weer goed aan de wedstrijd en na 6 minuten was het al raak. Jannick v.d. Laan snelde op links langs zijn tegenstander en kwam met een goede voorzet. Lars Brinkman was slim naar de eerste paal gekomen en tikte de bal netjes binnen. De snelle gedroomde voorsprong was een feit en zou tot meer treffers moeten leiden. Maar na de treffer werd FC Binnenmaas weer slordig. Het percentage balbezit ging hierdoor omlaag en door verkeerde keuzes te maken kwam het steeds meer in de duels. Hierdoor knokte Rozenburg zich in de wedstrijd. Toch kreeg FC Binnenmaas nog een goede mogelijkheid om de score op te voeren. Nu was Yannick v.d. Laan aan de rechterkant doorgebroken na een mooie combinatie met Leroy Verwey. Jannick bediende weer Lars Brinkman. Die had meer tijd dan hij dacht dus schoot hij nu snel uit de draai maar raakte de bal niet vol en zo kon de doelman van Rozenburg met de voet half redding brengen en werd in de doelmond verder geholpen door een verdediger die de bal verder opruimde.
Maar na deze kans kwam Rozenburg gevaarlijk opzetten. Het kreeg een vrije trap op randje zestien die door specialist Brian v.d. Laan naar de hoek gekruld werd, maar doelman Thijs Botterhuis tikte de bal spectaculair uit zijn doel. Toch was het uitstel van executie.
Na 27 minuten werd er niet goed verdedigd en handenbinder Nick de Bil kon uithalen en verraste Thijs Botterhuis in de korte hoek, 1-1. En zo kon FC Binnenmaas weer opnieuw beginnen. Maar er was weinig lijn meer te bekennen en de vechtwedstrijd leverde een zestal gele kaarten op voor FC Binnenmaas verdeeld over twee helften.

In de rust probeerde trainer Michel van Noort orde op zaken te stellen. Stijn Remmers kwam in de ploeg en die viel goed in. Hij verdeelde het spel beter waardoor er weer met overleg werd aangevallen. Twee minuten na rust verplaatste Stijn het spel via Youri van Noort naar Jannick v.d. Laan die een goede voorzet had op Lars Brinkman. Die kopte de bal bij de tweede paal over de keeper en Michael Mathilda gaf het laatste zetje. Daar was weer de voorsprong voor FC Binnenmaas. Maar weer gaf de voorsprong niet de nodige rust in het spel van FC Binnenmaas. Het moest blijven knokken maar Rozenburg kreeg hierin de overhand. Uit een verkregen corner kopte Brian v.d. Laan de bal terug voor de goal en daar stond Nick de Bil die de bal van dichtbij kon inkoppen, 2-2 na 65 minuten. Dezelfde Nick de Bil raakte nog een keer de lat na een scherpe voorzet. Gelukkig ging de bal via de lat voorlangs de goal. Maar FC Binnenmaas liet zich ook weer wat meer zien. De ingevallen Robin Verhoeven (voor Leroy Verwey) had een afgemeten voorzet op de bij de tweede paal inkomende Lars Brinkman. Deze raakte met zijn volley de buitenkant van de paal. FC Binnenmaas bracht verse krachten Delano Oehlers (ook weer fit na lang blessureleed) en zelfs dus de eerder genoemde, en niet geheel fitte, topscorer Daan Leggedoor binnen de lijnen. Hierdoor werd FC Binnenmaas weer gevaarlijker voorin en moest Rozenburg ook weer de verdedigende stellingen innemen. De spanning in de wedstrijd begon steeds verder op te lopen. Hierdoor had de scheidsrechter het moeilijk door de vele overtredingen. Bij een opstootje werd er ineens een rode kaart getrokken. Deze bleek voor Brian v.d. Laan te zijn, die de straf sportief opvatte en het veld afliep. Andere spelers van Rozenburg waren het hier niet mee eens en er volgde weer duw en trekwerk wat ook weer gele kaarten opleverden. FC Binnenmaas voerde met een mannetje meer de druk weer op en Rozenburg moest steeds verder terug. Maar ook Rozenburg was niet altijd ongevaarlijk met hun snelle behendige voorwaartsen. Toch kwam er nog een winnaar uit dit boeiende duel. Het was in minuut 93 dat Jannick v.d. Laan op rechts werd diep gestuurd en een goede voorzet gaf. En daar was goudhaantje Daan Leggedoor bij de tweede paal die de bal met links binnenschoot, 2-3.
De ontlading bij de spelers en staf van FC Binnenmaas was groot en werd gezamenlijk op het veld gevierd. Begrijpelijk was de irritatie hierover bij de spelers van Rozenburg die eigenlijk met hun vechtlust en soms prima spel een punt hadden verdiend. Voor hun moet de gifbeker blijkbaar helemaal leeg, maar met hun instelling moeten ze zeker nog een plaatsje op de ranglijst kunnen stijgen.
De scheidsrechter liet nog wel na de late goal aftrappen maar voor Rozenburg was de tijd te kort om nog gevaarlijk te worden.
 
Na dit resultaat bleek dat FC Binnenmaas weer alleen koploper is van de 3e periode na het gelijke spel van Alexandria’66 tegen CION (1-1).
De andere concurrent in de periode, dit is Sparta, kwam niet in actie omdat hun wedstrijd tegen Hellevoetsluis door droevige omstandigheden bij Hellevoetsluis niet door kon gaan. Langs deze weg ook nog heel veel sterkte voor de selectie van Hellevoetsluis.
Deze wedstrijd zal dinsdag 17 mei ingehaald worden. Op dezelfde dag zal FC Binnenmaas thuis aantreden tegen Spirit (aanvang 20.00 uur). Deze wedstrijd is verzet i.v.m. de viering van het 75-jarig bestaan van v.v. Spirit aanstaande zaterdag. Namens de staf en spelers wil ik de weer vele aanwezige supporters van FC Binnenmaas bedanken voor hun support op een doordeweekse avond. Wij hopen natuurlijk dat ze volgende week dinsdag weer van de partij zijn.